Öğrenci Kariyeri Banner

Hasılat Rekortmeni 10 Film

Hasılat Rekortmeni 10 Film

Neredeyse her gün yeni bir film vizyona girerken, bazı filmler yakaladıkları hasılat ve gişe başarılarıyla akıllarda yer tutmaya devam ediyor. Film izlemeyi düşünüyor ancak ne izlemeniz gerektiğinize karar veremiyorsanız, en çok hasılat yapan filmler listesinden izlemediğiniz filmlere göz atabilirsiniz. 

Avatar (2009)

Özel bir görev için Pandora dünyasına gönderilen Jake Sully, kendilerine özgü dilleri ve kültürü olan Na’vi halkının arasına gönderilir. Jake Sully ya aldığı görevi yerine getirecek ya da yuvası olduğuna giderek inandığı Pandora’yı koruyacaktır. İkinci filminin bu yıl sonunda vizyona girmesi planlanırken, 2.8 milyar doları geçen gişe başarısıyla ilk film en çok hasılat yapan filmler listesinin başında yer alıyor. 

Avangers: Endgame (Yenilmezler: Son Oyun)- 2019

Avangers serisinin 4. Filmi olan Endgame, 2.79 milyar dolarlık işe başarısıyla Avatar’ı geçmişti ancak Avatar yine listede 1. sıraya yükseldi. Filmin kadrosunda Robert Downey Jr,  Chris Evans, Scarlett Johansson, Chris Hemsworth gibi popüler isimler yer alıyor.  

Titanic- 1997

Titanik gemisinin batışı üzerine kurgulanan bu film, gemide birbirine aşık olan farklı toplumsal sınıflardan iki gencin hikayesini anlatıyor. Uzun yıllardır pek çok kişi tarafından izlenen Rose ve Jack’in talihsiz aşk öyküsü, 2 milyar doları geçen gişe başarısı ve 14 daldaki Oscar ödülüyle hala sevilmeye devam ediliyor. 

Star Wars: The Force Awakens (Yıldız Savaşları: Güç Uyanıyor)- 2015

Yayınlanan fragmanıyla “24 Saat İçinde Youtube’da En Çok İzlenen Film Fragmanı” unvanını kazanarak Guinness Rekorlar Kitabı’na giren film, 5 dalda Oscar’a aday gösterildi. 2 milyar dolardan fazla gişe hasılatı yapan film, Star Wars serisinin yedinci filmi. 

Avangers: Infinity War (Yenilmezler: Sonsuzluk Savaşı)- 2018

Yenilmezler ekibi, Avangers serisinin 3. filminde dünyayı yok etme gücüne sahip olmak isteyen Thanos’a karşı savaşıyor. Film, 2 milyar doların üstündeki hasılatıyla listenin 5. sırasında yer alırken Marvel serisinin de sevilen filmlerinden olmayı başardı.   

Listede yer alan diğer filmlerse şöyle:

  • Spider-Man: No Way Home (Örümcek Adam: Eve Dönüş Yok)- 2021
  • Jurrasic World- 2015
  • The Lion King (Aslan Kral)- 2019
  • The Avangers (Yenilmezler)- 2012
  • Furious 7 (Hızlı ve Öfkeli 7)- 2015

 

Kaynak


Sıla Tanrıverdi

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Sıla Tanrıverdi..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.