Öğrenci Kariyeri Banner

Hasan Can Kaya, Bir Üniversite İle Kavgalık Oldu!

Hasan Can Kaya, Bir Üniversite İle Kavgalık Oldu!

Son yıllarda Türkiye'nin en çok konuşulan komedyenlerinden biri olan Hasan Can Kaya, Konuşanlar programında yaptığı bir espri nedeniyle Fırat Üniversitesi ile kavgalık oldu.

Exxen'de yayınlanan Konuşanlar isimli program esnasında Fırat Üniversitesi hakkında yaptığı bir espiri nedeniyle tepki çeken Hasan Can Kaya, üniversite ile davalık olmak üzere. Öyle ki, olaya Elazığ Büyükşehir Belediye Başkanı bile dahil oldu. Üniversite yönetimi, programda yer alan sözler nedeniyle Hasan Can Kaya hakkında yasal süreç başlatılacağını açıkladı.

Tepkilerin Ardı Arkası Kesilmiyor!

Hasan Can Kaya, Fırat Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezun olan bir katılımcıyla konuşurken, "Bilgisayar yok ama.", "Abaküsle yapıyorlar." gibi ifadeler kullandı. Bu sözler, izleyicilere kahkahalar attırdı. Ancak Fırat Üniversitesi bu durumu gayet ciddiye aldı.

Fırat Üniversitesi resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada; "Bir medya platformunda yayınlanan programda Üniversitemiz ve Şehrimizle ilgili küçük düşürücü ifadelerde bulunan Hasan Can Kaya isimli sunucuyu kınıyor, şehrimizden ve üniversitemizden özür dilemesini bekliyoruz. Ayrıca ilgili kişiyle ilgili hukuki süreç de başlatılacaktır." ifadelerine yer verildi.

 

Olay, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş tarafından da gündeme getirildi. Twitter'dan paylaşım yapan Göktaş, "Bir medya platformunda Üniversitemiz ve Şehrimizle ilgili küçük düşürücü ifadelerde bulunan Hasan Can Kaya isimli sunucuyu kınıyorum. Kendisine; biraz ilim, irfan ve edep sahibi olabilmesi için bu yıl YKS sınava girip, Fırat Üniversitesini tercih etmesini tavsiye ederim" dedi.

Kaya'nın açıklamalarına tepki gösteren isimlerden biri olan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları; "Ülkemizi uluslararası alanda temsil eden ve saygınlığı olan Fırat Üniversite’mize yönelik konuşmalarından dolayı #HasanCanKaya’yı kınıyorum. Aziz şehrimizi ve Fırat Üniversite’mizi küçümsemek hiç kimsenin haddine değildir." ifadelerini kullandı.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.