Öğrenci Kariyeri Banner

Günübirlik Gezi Rehberi : Karabük

Günübirlik Gezi Rehberi : Karabük

 

Covid-19’un azalmasıyla birlikte yavaş yavaş küçük çaplı gezi veya tatil planları yapılmaya başlandı. Bugün sizlere günübirlik gezilebilecek bir şehir Karabük’ten bahsedeceğim. Karabük, Zonguldak’tan ayrılan yaklaşık 25 yıldır il olan küçük bir şehir. Şehirle orantılı olarak gezilecek yerleriyse çok fazla değil ve tamamiyle doğa içinde olan ve günübirlik olarak gezilecek bir şehir. Şehri kalkındıran şeyler arasında turizm, demir çelik fabrikası ve son olarak şehir içindeki üniversiteye gelen öğrenciler, kalkınmada çok büyük bir rol oynamaktadır.

 

 

Karabük’ün ilçelerinden olan ve UNESCO tarafından korunmaya alınan Safranbolu’ya gelecek olursak, eski ve tarihi yapılarak sahip yerli ve yabancı turistin uğrak yerlerinden biridir. Safranbolu içinde bulunan eski tarihi çarşısında güzel fotoğraflar yakalayabilir, çarşı içinde alışveriş yapabilir ve bu gezi sırasında oturup közde kahvenin ve Safranbolu’nun meşhur safranlı lokumunun tadına varabilirsiniz. Ayrıca çarşı içerisinde Osmanlı’dan kalma olan hükümet konağına uğrayıp şehrin tarihi yapısı hakkında olan eski belgeleri görebilirsiniz. Ve çarşı içerisinden geçerek eski taş değirmene giderek şehrin ünlü yemeklerinden olan Peruhi’nin tadına bakabilirsiniz. Ayrıca şehrin lezzetleri arasında su simidi, bükme ve kuyu kebabı tatlarına bakabilir deneyimleyebilirsiniz.

 

 

Bir başka yere geçecek olursak Tokatlı Kanyonu ve kanyon üzerinde bulunan Kristal Teras adıyla geçen seyir terasıdır. Buraya küçük bir ücret dahilinde girip kanyon içinde merdivenlerden inerek kanyon içindeki salıncakların ve doğanın sakinliğinin tadını çıkarabilirsiniz.

 

 

Ayrıca bu yıl şehrin kış turizmini de canlandırmak için kayak merkezi ziyarete açıldı fakat henüz yeni açılan bir tesis olduğundan yatılı kalabileceğiniz bir alana sahip değil. Çevre şehirlerden ve şehri gezmek için gelenlerin uğrak noktası olur hale geldi ve kış turizmiyle de yeni bir kapı açıldı. Bu küçük şehir sadece doğal güzellikleriyle turizm kapısını açtı ve yerli ve yabancı turistin uğrak noktası haline geldi. Sadece tek bir gün içinde doğa içinde gezmeyi sevenleri hoşnut bir şekilde ayrılabileceği nadide bir yer ...

 

Özgün İçerik: Bu içerik Öğrenci Kariyeri yazar ekibinden Beyza KARA tarafından oluşturulmuştur.


Beyza   Kara

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Beyza Kara..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.