Öğrenci Kariyeri Banner

Gülmek Garanti: İşte En İyi Yabancı Komedi Filmleri!

Gülmek Garanti: İşte En İyi Yabancı Komedi Filmleri!

Gülmek, insanları bir araya getiren bir eylemdir. Biraz neşeye ihtiyacınız varsa komedi filmleri size aradığınız neşeyi sunacaktır.

Sıradışı hikayeleri ve karakterleriyle eğlenceli dakikalar yaşatan her biri kendine özgü öne çıkan yabancı komedi filmleri, sizi hemen etkisi altına alacaktır. Eğer bu filmlerin kaliteli espri ve mizahlarıyla kahkahalara boğulmak istiyorsanız listemize bakmadan film seçmemelisiniz.

Gülmek Garanti: İşte En İyi Yabancı Komedi Filmleri! 

1.  Don’t Look Up (IMDB: 7.2)

İnsanlık büyük bir tehlike içerisindedir. Everest Dağı kadar bir kuyruklu yıldız hızla Dünya'ya yaklaşmaktadır ve meydana gelecek çarpışma Dünya'nın yok olmasına neden olacaktır. Astronomi yüksek lisans öğrencisi olan Kate Dibiasky ve Dr. Randall Mindy, insanlığı yaklaşmakta olan tehlikeye karşı uyarmak için bir medyaya başvurmaya karar verirler. Büyük çaba gösteren Kare ve Randall, kendilerini beklenmedik durumların içinde bulur.

2. Everything Everywhere All at Once (IMDB: 7.9)

Vergilerini bir türlü bitiremeyen Çinli bir göçmen kadın, kendini dünyayı kurtarması gereken çılgın bir maceranın içinde bulur. Bu kadın, başka evrenleri keşfederek ve yaşayabileceği hayatlarla bağlantı kurarak varoluşu kurtarabileceği delicesine bir maceraya sürüklenir.

2022 senesinin favori filmlerinden olan "Her şey Her Yerde Aynı Anda" (Everything Everywhere All at Once) 11 dalda Oscar'a aday oldu. 'En İyi Film' dahil, 7 oscar ödülü kazandı. Michelle Yeoh, 'En İyi Kadın Oyuncu' dalında Oscar kazanan ilk Asyalı oyuncu oldu. 

3. Cruella (IMDB: 7.3)

Zeki ve aynı zamanda yaratıcı bir kız olan Estella'nın hayatı, iki hırsızla arkadaş olmasıyla değişir. Genç kız Londra'nın sokaklarında arkadaşlarıyla birlikte kendisine bir hayat kurar. Moda konusunda yetenekli olan Estella, ünlü bir modacı olan korkutucu Barones von Hellman'ın dikkatini çekmeyi başarır. Ancak ikisinin arasında yaşananlar, Estella'nın kötü tarafını benimseyip Cruella’ya dönüşmesini sağlar.

4. Free Guy (IMDB: 7.1)

Bir bankada memur olarak çalışan Guy, sıradan bir hayat süren genç bir adamdır. Birgün Guy, Free City adındaki bir açık dünya oyununda arka plan karakteri olduğunu keşfeder. Bu keşif onun hayatını derinden etkiler.

5. Red Notice (IMDB:6.3)

John Hartley, FBI'ın en iyi ajanlarından biridir. İnterpol tarafından arananları yakalamak için kırmızı bülten çıkarıldığında görev başına getirilir. Dünyanın en çok aranan sanat hırsızı The Bishop'un peşine düşen John Hartley, bu sırada dünyanın en iyi sanat hırsızı olan Nolan Booth ile ortak olur. Ancak bu üçlü kendilerini sıradışı olayların içinde bulurlar.

6. He’s All That (IMDB: 4.4)

Lisenin popüler öğrencilerinden biri olan Anna Sawyer, sınıf arkadaşı Cameron Kweller'i okulun balosunda kral yapmaya karar verir.  Bunun için çalışmalara başlayan Anna, Cameron ile vakit geçirdikçe ondan hoşlanır ve bu durum onun planlarını alt üst eder.

7. I Feel Pretty (IMDB: 5.6)

Renee Barrett, hayatından memnun olmayan mutsuz bir kadındır. Ancak bir kaza sonucu başına darbe alınca hayatı tamamen değişir. Kazanın ardından olağanüstü bir şekilde özgüveni artar ve kendini çok güzel hissetmeye başlar. Peki, Renee, dış görünümünün değişmediğini fark edince ne yapacaktır?

8. Knives Out (IMDB: 7.9)

Bir dedektif, başarılı bir suç romanı yazarının ölümü aydınlatmaya çalışır. Aynı zamanda yazarın tuhaf ailesiyle ilgili sırları ve yalanları ortaya çıkarır.

9. Bullet Train (IMDB: 7.3)

Uğur Böceği, işini iyi bir şekilde yapmaya çalışan, sanşsız bir suikastçıdır. Son görevinde bindiği yüksek hızlı tren onu olayların ortasına atar. Aynı trende bir dizi ölümcül düşmanla birlikte mücadeleye girişen Uğur Böceği, hayatta kalmak için trenden inmenin bir yolunu bulmalıdır. 

10. Soul (IMDB: 8.0)

Orta okulda müzik öğretmeni olarak çalışan Joe Gardner, bir jazz piyanisti olmanın hayalini kurar. Birgün New York sokaklarında gezinen adam bir anda kanalizasyona düşer.  Ancak burası farklı bir dünyaya açılıyordur. Şimdi ise Dünya'ya nasıl geri döneceğini bulması gerekmektedir. 

Kaynak

 

 


Kardelen Özen

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Kardelen Özen..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.