Öğrenci Kariyeri Banner

Gözlüksüz 3D Nesneleri Görmek Artık Mümkün! Sony'den Mekânsal Gerçeklik Ekranı!

Gözlüksüz 3D Nesneleri Görmek Artık Mümkün! Sony'den Mekânsal Gerçeklik Ekranı!

Gerçek bir holografik ekranda görebileceğimiz en yakın şey!

3D Televizyonlar artık bir şekilde yitirildi-sonuç olarak, evde gözlüksüz 3D setleri sunma yarışı da öyle. Ancak bu, teknolojinin tamamen işe yaramaz olduğu anlamına gelmez. Örneğin, Sony'nin yeni mekânsal gerçeklik ekranı (veya SR ekranı), 3D gözlük takmaya veya bir VR kulaklık takmaya gerek kalmadan inandırıcı 3D nesneleri oluşturmak için göz İzleme teknolojisini kullanıyor. CG ve VR sanatçılarının çalışmalarını kolayca ön izlemek için kullanabilecekleri bir şey. Ve hayır, tüketiciler için değil-en azından 5.000 $'lık bir fiyata sahip iken :)
Sony ilk olarak bu yıl CES fuarında SR ekranını ön izledi ve burada "göz alıcı ışık alanı ekranı" olarak adlandırıldı."15,6 inç 4K LCD'den oluşuyor; ekranın etrafında yürürken göz hareketini ve konumunuzu izleyen yüksek hızlı bir görüş sensorune ve LCD'nin üzerine yerleştirilmiş ve stereoskopik bir görüntü oluşturmak için ekranı sol ve sağ gözleriniz için bölen bir mikro-optik lens sahip. SR ekranı, karmaşık gerçek zamanlı oluşturma algoritmasını işlemek için en azından modern bir Intel Core i7 işlemci ve Nvidia'nın RTX 2070 Süper GPU'su olan bir PC gerektirir. Bu mantıklı, çünkü göz hareketinize uyacak şekilde sürekli olarak iki ayrı 2K görüntü üretiyor.
CES fuarıyla ilgili haberleri güncel edinmek için tıklayınız.

Belli sebeplerden ötürü bu duyuru öncesinde eylem “Mekânsal Gerçeklik Ekranı” (Spatial Reality Display göremiyorduk. Ancak CES'TE ön izleyen Engadget İngiltere Bürosu Şefi Matt Smith, ekranı "küçük, bulanık ve dikkat çekici olmayan" bir "saksı hologram demosu" gibi bir şey olarak tanımlıyor. "Sony, gözlüksüz bir 3D ekran olarak bahsederken, tanıtım videoları holografik nesneler için küçük bir sahne gibi görünüyor. (Sega'nın 90'lı yılların holografik atari dolabını, Holografik bir optik yanılsama yaratmak için aynalara dayanan Time Traveler için belirsiz bir şekilde anımsatıyor gibi görünüyor.)

Sony'nin mekansal gerçeklik ekranı Kasım ayında şirketin sitesinden ve bazı perakendecilerden $5,000 (veya $6,650 Kanada) için satışa sunulacak.

Mekânsal Gerçeklik Ekranı’nı daha yakından tanıyalım!

Mekânsal gerçekliğin son halini görene kadar yargılayıcı davranabiliriz. Zaten birkaç şirket tarafından kullanılıyordu: Volkswagen, düşünce ve tasarım sürecinde ekran için "önemli bir kullanışlılık ve çoklu uygulamalar" bulduğunu söylüyor. Sony Pictures Entertainment, sahneler için ön görselleştirme ve 3D modellerin ön izlemesi için Ghostbusters: Afterlife filmlerini çekerken de kullanıldı. Film yapımcılarının CG efektlerini ve 3D modellerini birden fazla açıdan görmelerini sağladığından, VFX-ağır filmler için özellikle yararlı olabilir.

Reklam öğelerinin bugün iş birliği yapmanın ne kadar zor olduğu göz önüne alındığında, mekânsal gerçeklik ekranı, karmaşık 3D modelleri ve sahneleri uzaktan görüntülemek için de yararlı bir yol olabilir. Bu, pandemik dönemde "gerçeklik, gerçek zamanlı ve uzaktan" çözümlere odaklanan şirketin "3R teknolojisi" ile bağlantılıdır. Daha fazla gerçeklik sunan diğer yazılarımızı yakalamak adına bizi güncel takip edin. 😊

ÖZGÜN İÇERİK


Eda Nur Soysal

Hevesli yazar, bilim insanı, araştırmacı👩🏻‍🔬

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.