Öğrenci Kariyeri Banner

Google ve Microsoft Gelirlerini Açıkladı!

Google ve Microsoft Gelirlerini Açıkladı!

Dünyanın en büyük teknoloji şirketleri arasında yer alan Google ve Microsoft, mali durum raporlarını açıkladı. Yapılan açıklamalar, gelirlerin arttığını ancak karlılığın düştüğünü gözler önüne serdi.
Microsoft ile Google, son çeyrek dönem için mali durum raporu açıkladılar. Raporlar her iki şirketin de daha fazla para kazanırken, karlılıklarının düştüğünü gösteriyor. 

Microsoft tarafından yapılan açıklamalara göre şirket, geçtiğimiz 3 aylık süreçte 50.1 milyar dolar kazanç yakaladı. Bu kazanç, yıllık bazda yüzde 11'lik artış anlamına geliyordu. Ancak şirketin karlılığında ciddi bir düşüş var. 17.6 milyar dolar kar açıklayan Microsoft'un karı, yıllık bazda yüzde 14 azalmış durumda.

İki Şirketin de Durumu Aynı

Microsoft tarafından yapılan açıklamalar, şirketin Windows nedeniyle karlılık kaybına uğradığını gösteriyor. Son çeyrek verilerine göre Microsoft'un Windows OEM gelirleri, yüzde 15 civarında düşüş yaşamış. Bunun nedeni ise PC satışlarının dünya genelinde düşüyor olması. Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre Windows OEM gelirleri, önümüzdeki çeyrekte yüzde 30 seviyelerinde düşecek.

Rapora göre şirketin Xbox ve diğer donanım satışları yüzde 13 arttı. Bununla birlikte, PC Game Pass aboneliklerinden elde edilen kazanç, yıllık bazda yüzde 159 oranında artış gösterdi. Xbox Cloud Gaming kullanıcılarının sayısı ise 20 milyon seviyesine ulaşarak 2 katına çıktı.

Teknoloji devi Google'ın durumu da Microsoft'tan farklı değil. Google'ın çatı şirketi Alphabet'in gelirleri 69 milyar dolar, karı ise 13.9 milyar dolar olarak kaydedildi. Google'ın mali durum raporu, neredeyse tüm hizmetlerde gelir artışı yaşandığını ortaya çıkardı.

Google reklamlarındaki gelir 53.1 milyar dolardan 54.4 milyar dolara, Google Cloud gelirleri ise 4.9 milyar dolardan 6.9 milyar dolara çıktı.

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.