Öğrenci Kariyeri Banner

Google Tarihin En Büyük Davasıyla Karşı Karşıya!

Google Tarihin En Büyük Davasıyla Karşı Karşıya!

Teknolojinin devlerinden biri olan Google, son 25 yılın en büyük savasıyla karşı karşıya kaldı! Davanın sonuçları şirketi oldukça sarsacak!

Google, ABD Adalet Bakanlığı tarafından açılan rekabet davasında “tekelleşmeye çalışmak” ve bunun için “sahip olduğu gücü kötüye kullanmak” suçlamalarıyla birlikte yargıya sevk edildi. Oldukça sert ifadelerle desteklenen bu iddialar, şirketi oldukça zor bir sürece itti.

Google Son 25 Yılın En Büyük Davasıyla Karşı Karşıya!

Google, arama motorları arasındaki konumunu koruyabilmek için Apple, Samsung gibi dev şirketlere milyarlarca dolarlık ödemeler yapıyor. Tamamıyla gizli bir şekilde yürütülen bu süreç sekteye uğramış gibi görünüyor.

Dava süresince Google avukatları tarafından üzerinde durulan noktalar, şirket başarısının yalnızca kullanıcılara sunduğu başarılı hizmet ve bu hizmet sonucunda elde ettiği takdire bağlı olduğuna işaret etse de ABD hükumeti, bu ifadeleri dikkate almıyor.

Bilindiği gibi Apple, Samsung, Huawei ve Mozilla gibi kullanıcı hacmi oldukça büyük olan şirketler, ürünlerinde varsayılan olarak Google arama motorunu tercih ediyorlar. ABD hükumetinin dava içerisindeki iddialarına göre şirketlerin bu tercihinin arkasında, şirketin her yıl düzenli olarak yaptığı 10 milyar dolarlık devasa ödemeler yatıyor.

Apple yöneticileri de dahil olmak üzere birçok önemli ismin tanıklığıyla yürütülen dava, durumun ne kadar ciddi olabileceğini gün yüzüne çıkarıyor. Uzmanlara göre şirket, son 25 yılın en büyük davasıyla başa çıkmak zorunda!

 

Kaynak


Kardelen Özen

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Kardelen Özen..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.