Öğrenci Kariyeri Banner

Google Midjourney Benzeri Yapay Zekası Dreamfusion'ı Tanıttı!

Google Midjourney Benzeri Yapay Zekası Dreamfusion'ı Tanıttı!

Yazılı iletişimi görsel sanatlara dönüştüren yapay zekaların sayısı gittikçe çoğalıyor. Google, yazılan cümleleri üç boyutlu nesnelere dönüştüren yapay zeka Dreamfusion’ı tüketicilere tanıttı.

Özellikle geçtiğimiz günlerde herkesin erişimine açılan DALL-E başta olmak üzere, Midjourney, GauGAN2, Craiyon gibi pek çok farklı yapay zeka uygulaması kullanılarak sözcüklerimizle adeta resim yapmak ve dijital görseller oluşturulabiliyor. Bu alanda hizmet verecek yeni bir yapay zeka, bugün Google tarafından tanıtıldı. Bu yapay zekanın adı ise Dreamfusion oldu.

Geçtiğimiz yılın sonlarında Google, çeşitli nesneleri üç boyutlu olarak oluşturabilen yapay zeka Dream Fields’ı duyurmuştu. Dreamfusion ise bu yapay zeka ile Google’ın görüntü modeli yapay zekası Imagen’in birleşimiyle oluştu.

Erişime Ne Zaman Açılacağı Henüz Belli Değil!

Önceden eğitilmiş bir metinden görüntüye yayılma modeli kullanarak bir NeRF'yi en uygun hale getirdik. 3D veriye gerek yok!"

Neural Radiance Field (NeRF) adı verilen teknoloji sayesinde Google’ın Imagen yapay zekası, elindeki iki boyutlu görüntüleri birleştirerek bir üç boyutlu model ortaya çıkarıyor. Böylece üç boyutlu modeller üzerinde yapay zekayı eğitmek gerekmiyor. Ayrıca üretilen modeller birilkte de kullanılabiliyor.

En azından şu an için Google’ın sunduğu görseller, bazı DALL-E görsellerinde olduğu kadar gerçekçi değil. Zaten teknoloji devinin de şu anda ürünü öne çıkardığı noktalar “tutarlı, yüksek kalite normallere, yüzey geometrisine ve derinliğe sahip, Lambertian aydınlatma modelleriyle yeniden aydınlatılabilir modeller” oluşturması. Daha basit anlatmak gerekirse bir görsel oluşturduğunuzda eni-boyu, önü-arkası, derinliği gibi noktalar açısından gerçekçi ve tutarlı görseller yaratmak mümkün. 

Dreamfusion’ın ne zaman erişime açılacağı konusunda henüz bir açıklama yapılmadı ancak şimdiden ileride nasıl kullanılabileceği üzerine alternatif fikirler üretilmeye başlandı. Tıbbi alanda alınan görüntülerden ameliyat yapılacak organın yapısını tam olarak modellemekten indie oyun geliştiriciler için model oluşturmaya kadar çok sayıda farklı alanda bu yapay zekayı kullanmak mümkün olacak gibi duruyor.

Kaynak


Merve Akbağ

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Merve Akbağ..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.