Öğrenci Kariyeri Banner

Google'ın Yeni Yapay Zeka Aracı Hangi Mesleği Tehdit Ediyor?

Google'ın Yeni Yapay Zeka Aracı Hangi Mesleği Tehdit Ediyor?

Google'ın üzerinde çalıştığı yeni yapay zeka temelli aracı eğer tamamlanırsa ve başarıya ulaşırsa artık okuduğunuz haber metinlerini bile yapay zekanın yazması kaçınılmaz olabilir. The New York Times'ın haberine göre Google, New York Times, Washington Post ve The Wall Street Journal'ın sahibi News Corp. gibi önde gelen yayın kuruluşlarının haber yazmalarında kullanabilecekleri bu yeni yapay zeka aracını paylaştı.

Google, Aracın Editörlere Asistan Görevi Görmesini Planlıyor

Yeni yapay zeka aracının adının, Genesis olduğu söyleniyor. The New York Times'a göre konuyla ilgili bilgi sahibi olan kişiler, aracın temel amacının bilgiyi almak ve ardından haber içeriği oluşturmak olduğunu paylaştı.Yine The New York Times'ın kaynaklarına göre, Google yeni yapay zeka aracını editörlere kişisel asistan olarak sundu. Bu sayede bazı görevlerin otomatikleştirilmesine yardımcı olarak editörlerin zaman kazanmasını sağlayacak.

Editörlerin ve gazetecilerin en temel görevlerinden biri doğru bilgiyi okuyucuya sunmak ve doğruluk kontrolünü yapmak. Fakat yapay zekanın pek çok konuda yanlış bilgiler verdiğini söyleyebiliriz. Şimdilik test aşamasında olan bu aracın, ilerleyen zamanlarda sektörü nasıl etkileyeceğini hep beraber göreceğiz.

 

 

Kaynak


Emine Günaydın

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Emine Günaydın..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.