Öğrenci Kariyeri Banner

Google’ın Sizi Dinleyerek Reklam Göstermesini Engelleyin!

Google’ın Sizi Dinleyerek Reklam Göstermesini Engelleyin!

Dünyanın en büyük arama motoru Google, maalesef bizi dinliyor. Telefonumuz kapalı olsa dahi bizi dinleyebilen Google'ı engellemenin yolları var. 

Birçok kez “Google beni dinliyor mu?” diye şüphelenmişizdir. Telefonun tuş kilidi kapalı olsa bile Google bizi her an dinliyor ve konuştuğumuz şeyler hakkında reklamlar çıkarmaktadır. 

Google'ın sizi dinleyip reklam göstermesini engelleyebilirsiniz.

Bildiğiniz gibi Google, Android işletim sisteminin sahibi. Android telefonunuzu kullanabilmek içinse Google hesabınızla oturum açmanız gerekiyor. Google hesabınız varsayılan olarak Google’ın sizi dinlemesine izin vererek karşınıza reklamlar çıkarıyor.

Birçok kez başımıza gelmiştir. Bir arkadaşımızla veya bir ortamda konuştuğumuz konuyla alakalı sosyal medyada, internet sitelerinde ve YouTube’da reklamlar görmeye başlarız. Eğer bu durumu yaşamak istemiyorsanız, Google'ın sizi dinlemesini engellemelisiniz.

Google’ın telefon dinlemesini nasıl engellerim?

Telefonunuzda Google hesabıyla oturum açtığınız internet tarayıcıyı açın. Sağ üst köşedeki profil resminize dokunup açılan menüden Google hesabınızı yönetin butonuna dokunun. Açılan sayfada veriler ve gizlilik sekmenden web ve uygulama seçeneğini seçin. Alt ayarlar sekmesi altında yer alan konuşma ve ses etkinliğini dahil et seçeneğini pasif hale getirin. Daha sonra tekrar veriler ve gizlilik sekmesine gelin ve reklam ve Merkezim seneğini seçin. Sağ üst köşede yer alan Kişiselleştirilmiş reklamlar menüsüne dokunun ve açılan ekranda kapat seçeneğine dokunun.

Kaynak


Betül Doğan

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Betül Doğan..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.