Öğrenci Kariyeri Banner

Google Drive'da Yedeklenen Veriler Kaybolmaya Başladı!

Google Drive'da Yedeklenen Veriler Kaybolmaya Başladı!

Google'ın bulut tabanlı depolama hizmeti Google Drive, kullanıcıların yedeklenen dosyalarıyla ilgili kaybolduğuna dair haberlerle gündemde. Masaüstü sürümünü kullanan kullanıcılar, yedekledikleri dosyalara ulaşamamaya başladılar. Google durumu farkettikten sonra konuyla ilgili araştırma başlattı. 

Gelen bilgilere göre dosyaların kaybolması ilk kez karşılaşılan bir sorun değil. Kullanıcıların söylediklerine göre Mayıs 2023 itibarıyla yedeklenen dosyalar bir anda yok oldu. Fakat hem kullanıcılar hem de Google bu sorunu yeni farketti. Google'ın sunduğu dosyaları geri getirme işlemi olumlu yanıt vermedi. Google Drive kullanan birçok kullanıcı aynı sorunla karşı karşıya kalmış durumda. 

Google: ''Senkronizasyon Sorunu Yaşanıyor''

Google'ın yaptığı açıklamaya göre; hatanın sebebi, 84.0.0.0 ve 84.0.4.0 kodlu masaüstü uygulama sürümlerindeki senkronizasyon hatası. Bu sorunun nasıl çözüleceği şimdilik bilinmiyor.

Google dosyaları kaybolan kullanıcılara yaptığı açıklamada; sorun giderilene kadar masaüstü bağlantısının kesilmemesi gerekiyor. 

 

Kaynak


Tuğba Nur Pehlivan

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Tuğba Nur Pehlivan..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.