Öğrenci Kariyeri Banner

Google’a 25 Milyar Dolarlık Tarihi Davalar!

Google’a 25 Milyar Dolarlık Tarihi Davalar!

Birleşik Krallık ve Hollanda, Google’a reklamlar aracılığıyla rekabete engel olduğu ve kendini ön plana çıkarttığı gerekçesiyle yüklü bir para cezasıyla karşılaşabileceği bir dava açıyor. Reklamcılar tarafından reklam gelirlerinde yaşanan kayıplar gerekçesiyle talep edilen ceza miktarı iki dava sonucunda 25 milyar dolara kadar ulaşabilecek. 

"Dava Spekülatif ve Fırsatçı"

Google’ın uygulamalarından etkilenenlerin müvekkilliğini üstlenen Geradin Partners isimli hukuk şirketi şunları söyledi: “Google’ın artık sorumluluklarını yerine getirmesi ve bu önemli endüstriye verdiği zararın bedelini ödemesi gerekiyor. Bu nedenle bugün Birleşik Krallık ve Avrupa Birliği nezdinde gerekli adımların atılmasını sağlayacak davaları açtık.”

2021 yılının Haziran ayında Fransa’nın benzer bir durum sebebiyle 268 milyon dolarlık ceza kestiği Google’ın sözcüsü, çıkan haberlerin ardından Reuters’a açıklama yaptı. Sözcü davayı spekülatif ve fırsatçı olarak nitelerken, “Şikayeti aldığımızda şiddetle mücadele edeceğiz.” diyerek bir hukuk savaşına işaret etti. 

 

Kaynak


Sıla Tanrıverdi

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Sıla Tanrıverdi..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.