Öğrenci Kariyeri Banner

Apple iPhone'larla İlgili Çok Tartışılan O İddiayı Doğruladı!

Apple iPhone'larla İlgili Çok Tartışılan O İddiayı Doğruladı!

Geçtiğimiz günlerde ortaya atılan ve tartışmalara konu olan Apple'ın App Store'da çok daha fazla reklam göstereceği iddiaları resmen kesinleşti. Geliştiricilere gönderilen bir e-postaya göre yeni dönemle ilgili açıklamalar, 21 Eylül'de gerçekleştirilecek bir etkinlikte paylaşılacak.

ABD merkezli teknoloji devi Apple ile ilgili çok önemli bir gelişme ortaya çıktı. CNBC'de yer alan bir habere göre Apple, yakında uygulama mağazası olan App Store'da çok daha fazla reklam göstereceğini doğruladı. Üstelik bu değişikliğin yıl sonu itibarıyla geçerli olacağı belirtiliyor.

Sadece Reklamlardan 5 Milyar Dolar Elde Edecek!

Aslında Apple'ın planları, birkaç ay önce söylentiler doğrultusunda ortaya çıkmıştı. Ancak geçtiğimiz gün geliştiricilere gönderilen bir e-posta, bu durumu resmen kanıtladı. İddia edilen e-postaya göre Apple, önümüzdeki günlerde bir etkinlik gerçekleştirecek ve bu etkinlik kapsamında geliştiricilere, App Store'daki yeni reklam bölümü yerleşimiyle ilgili bilgilendirme yapacak. 

Apple'ın App Store için üzerinde çalıştığı yeni reklam görüntüleme planının ayrıntıları henüz belli değil.  Ancak Apple, geliştiricilere gönderdiği e-postada, etkinliğin 21 Eylül'de gerçekleştirileceğini bildiriyor. Bu açıklama, yeni dönemin kullanıcılara yansımasının nasıl olacağını önümüzdeki günlerde göreceğimizi ifade ediyor.

"Apple Search Ads'e gelen yeni fırsatlarla, uygulamalarınızı bu tatil sezonunda daha da fazla müşteriyle etkileşim kurmak için App Store'da tanıtabilirsiniz." ve "Apple Search Ads, her ölçekten geliştiriciye işlerini büyütmeleri için fırsatlar sunuyor. Diğer reklam tekliflerimiz gibi, bu yeni reklam yerleşimleri de aynı temel üzerine inşa edilmiştir." şeklinde ifadelerin yer aldığı e-posta, Apple'ın reklam gelirlerini artıracağının da açık bir göstergesi.

Ayrıca sektör kaynaklarına göre Apple, 2022 yılında yalnızca Apple Search Ads'den en az 5 milyar dolar gelir elde edecek.

 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.