Öğrenci Kariyeri Banner

Girişimcilerin Mutlaka İzlemesi Gereken 10 Filmi Derledik!

Girişimcilerin Mutlaka İzlemesi Gereken 10 Filmi Derledik!

Olmak istediğimiz kişiye dönüşmek için yollar ararız, patikalar atlarız, düşeriz kalkarız.. Elimizden tutulsun yol gösterilsin isteriz. Bazen de o el kendimiz oluruz. İzler, okur, araştırır keşfe çıkarız. Çünkü o kişi  olmak için yürümek değil koşmak gerekir engellerle mücadele gerekir. Bu meşakatli yolda filmler bize ilham kaynağı olur.

Eğer bir girişimciyseniz ya da girişimci olmaya hazırlanıyorsanız sizlere müthiş bir liste sunuyoruz. Unutulmaz filmleri derledik:

1. Silikon Vadisi’nin Korsanları (Pirates of Silicon Valley) – 1999

Bilgisayar ve internet dünyasında devrim yaratan insanların yaşam hikayeleri artık daha çok insanın ilgisini çekiyor. Bunlardan birisi de şüphesiz Steve Jobs.

2. Sosyal Ağ (The Social Network) – 2010

Tüm dünyada olduğu kadar Türkiye’de de bir fenomene dönüşmüş, milyonların sosyal paylaşım sitesi Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg ve arkadaşlarının öyküsü.

3. Kazan Dairesi (Boiler Room) – 2000

Başarısız bir öğrencinin bir borsa şirketindeki hızlı yükselişini anlatan ilginç bir yapım.

4. Umudunu Kaybetme (The Pursuit of Happyness) – 2006

“Hiç kimsenin sana yapamazsın demesine izin verme. Benim bile. Bir hayalin varsa onu korumalısın. İnsanlar kendileri yapamadıkları için sana senin de yapamayacağını söylerler. Eğer bir şey istiyorsan, git ve onu al. Nokta. Tamam mı?” – Chris Gardner

5. Zeka Pırıltısı (Flash of Genius) – 2008

Kearnes ailesi ‘Amerikan Rüyası’nı yaşayan mutlu bir ailedir. Robert, bir üniversite hocasıdır ve çok sevdiği eşi Phyliss öğretmendir. Altı çocuğuyla meşgul ama mutlu bir hayat sürmektedirler. Boş zamanlarında mucitlikle uğraşan Robert, bir gün dünyanın her yerinde kullanılacak olan bir cihaz keşfeder: “cam sileceği”. Ancak Detroit otomotiv sektörü bu icatı beğense de icat eden adamı düşünmeden köşeye atar. Robert Kearnes ise başarılı olacağını kimsenin ummadığı bir mücadeleye başlar: Detroit’teki otomotiv devlerinden her ne pahasına olursa olsun hakkını alacaktır…

6. Para Avcısı (The Wolf of Wall Street) – 2013

Jordan Belfort, 24 yaşında genç ve hırslı bir adamdır. Para kazanma arzusuyla Wall Street borsasında önce komisyoncu ve ardından Stratton Oakmont adında bir yatırımcı firmasında zengin olmak için her şeyi yapmaya hazır bir CEO olur. Bu karakterin hayatındaki her şey abartılı bir şekilde devam ederken, çöküş ise çok uzakta değildir.

7. Stajyer (The Intern) – 2015

Başarılı bir şirketin sahibi olan Jules Ostin, çalışanlarından birinin tavsiyesiyle yeni bir stajyer programı başlatır. Biraz yaşını almış insanlara yönelik olan bu deneysel programa ilk başlayan kişi ise 70 yaşındaki Ben Whittaker olur. Şirketin genç kadrosunun yaş ortalamasını bir hayli yükselten Whittaker ile yanında çalıştığı Ostin arasında zamanla iş ilişkisi sağlam bir dostluğa dönüşecektir. Yönetmen koltuğunda Nancy Meyers’ın oturduğu komedi filminin başrollerini ise Anne Hathaway ile Robert De Niro paylaşıyor.

8. Baba (The Godfather) – 1972

Corleone ailesi, Don Vito Corleone'nin başında olduğu, suça dayalı bir örgüt kurmuş olan İtalyan asıllı meşhur bir ailedir. Aile, New York'taki diğer dört aileyle birlikte New York'un yeraltı işlerini yönetmektedir. Ancak Corleone ailesini diğerlerinden ayıran özelliği, Don Corleone'nin cebinde bozuk para gibi taşıdığı politikacılar ve yargıçlardır. Politikacılar ve yargıçlarla olan bu yakın ilişkileri diğer ailelerin açamadığı kapıları açabilmesini sağlamaktadır.

9. Büyük Açık (The Big Short)

Büyük Açık, Adam McKay tarafından yazılıp yönetilen 2015 yılı Amerikan yapımı biyografik komedi-drama filmidir. Michael Lewis'in aynı adı taşıyan 2010 yılı kitabından uyarlanan film kitaba dayanarak 2007-2010 yılları arasındaki finansal kriz hakkında konu işlemektedir.

10. Oyun (The Game) - 1998

Tüm hayatını kontrol ederek yaşayan Nicholas Van Orton, engel olunamaz bir kontrolsüzlük ile karşı karşıya gelmek üzeredir. Hayatındaki başarıları, insanlarla ilişkileri ve huzurlu hayatı alacağı bir doğum günü hediyesi ile beraber değişecektir. Kardeşi Conrad, Nicholas’a sonunda çok büyük bir ödülün olduğu bir oyun hazırlar. Bu esrarengiz oyun bir süre sonra oyun olmaktan çıkacak ve Nicholas’ın tüm kararlarının tamamen gerçek bir şekilde yansıdığı bir ölüm kalım mücadelesine dönüşecektir. Orton oyuna başlarken, tüm bunlardan habersizdir.

İçerik: Bu içerik ÖğreciKariyeri yazarlarından Ayşe BEKDEMİR tarafından oluşturulmuştur.


Ayşe BEKDEMİR

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.