Öğrenci Kariyeri Banner

Girişimci Olmak İsteyenlerin İzlemesi Gereken 5 Dizi

Girişimci Olmak İsteyenlerin İzlemesi Gereken 5 Dizi

Girişimciler ve girişimci adayları için en önemli şey zaman. Bu değerli şeyi kitap okuyarak, gezip görerek ve kendini geliştirecek şeylerle geçirmek zorundadırlar. Bugün ise sizlerle her girişimcinin izlemesi gereken 5 diziyi buluşturacağız.

Steve Jobs (2015)

1 Nisan 1976’da Steve Jobs ve Steve Wozniak bir garajda Apple I adını verdikleri ilk Apple bilgisayarını ortaya çıkardıklarında teknolojiye yön verecek olan dev bir markanın tohumlarını da atmışlardı. 2015 tarihli Steve Jobs filmi de 20. yüzyılın en büyük dahileri arasında gösterilen Jobs’ın bilge ve bir o kadar da hırslı yönünü izleyiciye aktarıyordu. Oscar ödüllü yönetmen Danny Boyle’un çektiği filmde Jobs’a Michael Fassbender hayat verirken, Macintosh’un eski pazarlama müdürü Joanna Hoffman’ı ise Kate Winslet canlandırıyordu.

Silicon Valley (2014 - 2019)

HBO’nun altı sezon süren bu kült dizisinde Silikon Vadisi’nde hayatta kalma çabasının ne olduğunu neredeyse bir belgesel kıvamında takip etmiştik. Pied Piper adlı girişimi ile ilk olarak Vadi’de yatırım bulmaya çalışan Richard Hendricks ve arkadaşlarının adeta kurtlar sofrası olan bu dünyada ayakta durma hikayelerini izlemiştik. Şirket kurma, büyütme satma/satmama gibi her girişimcinin bir şekilde geçtiği yollardan geçen ekip komedi dozu epey yüksek bir maceraya dalmıştı. Dizi içinde startup dünyasının birçok öyküsüne ya da dedikodusuna da sık sık gönderme yapılmıştı.

The Social Network (2010)

2000’li yılların en önemli girişim hikayesinin başrolünde hiç kuşkusuz Mark Zuckerberg var. Facebook’un kurucusunun üniversite yıllarından başlayıp dünyanın en ünlü sosyal ağ sitesini kurup, büyütmesine odaklanan 2010 yapımı The Social Network belki de girişimcilik üzerine yapılmış en iyi film. David Fincher gibi usta bir yönetmenin elinde sadece bir başarı hikayesi değil karanlık tarafları da olan bir karakterin yükseliş öyküsünü izlemiştik. Jessy Eisenberg de Zuckerberg rolü için biçilmiş kaftandı şüphesiz.

Halt And Catch Fire (2014 - 2017)

Dizi 1980'lerin kişisel bilgisayar devriminde ve 1990'ların başında teknolojinin hızla ilerlediği dönemde geçiyor. Dizinin ismi de yine bir bilgisayar komutu olan Halt and Catch Fire(HCF)’den gelmekte. Bu komutu bilgisayara verdiğinizde bilgisayar yapılan işlemi yapana kadar zorlanır ve kontrolü geri ele alınamaz.

IBM, Apple ve diğer firmaların da isimlerinin sık sık geçtiği, hatta IBM’in doğrudan konuya müdahil olduğu bu dizide dönem teknolojisine tanıklık edeceksiniz.

How Make It In America (2010 - 2011)

New York’ta yaşayan Ben ve Cameron’un dünyanın en büyük şehrinde bir moda şirketi kurmaya çalışıyor. Ve bu süreçte başlarından geçen olayların anlatıldığı dizide birçok gerçekçi deneyimlerine tanıklık edebileceksiniz. Bir HBO yapımı olmasıyla dikkat çeken dizi 2. sezonda son bulmasına rağmen arkasında gözü yaşlı bir izleyici kitlesi bırakmıştı.

 

10 maddede kendi girişiminizi kurma yazısına ulaşmak için tıklayın.

Özgün İçerik


Öğrenci Kariyeri yazarlarından ..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.