Öğrenci Kariyeri Banner

Getir'den Büyük Hamle!

Getir'den Büyük Hamle!

Ülkemizi yurt dışında başarıyla temsil eden şirketler arasında yer alan Getir, bir süredir pazar hakimiyeti için mücadele verdiği Alman rakibi Gorillas Technologies'i satın almak için masaya oturuyor.

Uzun zamandır kendisini Getir, imar planına uymayan dağıtım mağazalarını farklı şekillerde değerlendiriyor. İlk olarak deposunu bir sanat galerisine çeviren şirket, ilerleyen dönemde Hollanda’nın De Pijp semtindeki deposunu süpermarkete çevirdi. 

Bugün ise Almanya’daki en büyük rakibi olan Gorillas Technologies’i satın almak için başlattığı görülmelerin ileri adıma taşındığı, tarafların artık masaya oturma noktasına geldiği öğrenildi. Getir geçtiğimiz yılın sonlarında İngiliz startup Weezy’yi satın alırken, Gorillas da Fransız Frichtti’yi de bünyesine katmıştı.

Yalnızca Verilerden Milyonlar Kazanabilir!

Özellikle yurt dışından aldığı yatırımların ardından 7 Avrupa ülkesinin pazarına giriş yaparak büyüyen şirketin bugünkü değeri 12 milyar doları geçti. Bu satın alımın gerçekleşmesi durumunda ise İngiltere ve Almanya pazarlarını domine edeceği iddia ediliyor.

Bunun yanı sıra, Getir’in önümüzdeki dönemde çok daha farklı bir alana yönlendiği görülüyor. Çünkü elinde oluşan veri bankası oldukça kıymetli. Örneğin, Yandex Haritalar ve Google Haritalar sürekli olarak verilerini güncel tutmaya çalışıyor.

Bunu da kullanıcıları sayesinde gerçekleştiriyor. Trafik bilgisi ve yol yapım çalışmaları benzeri verileri çok kısa bir sürede alıyor. Fakat Getir’in sahip olduğu veriler çok daha fazla değerli. Çünkü sürekli olarak şehrin tüm caddelerini ve sokaklarını karış karış dolaşan kuryeleri sayesinde tüm bilgileri olabilecek en hızlı şekilde elde etmiş oluyor.

Ayrıca otomobillerin giremeyeceği alanlar ve alternatif rota hesaplamaları konusunda da neredeyse rakipsiz olduğu için sahip olduğu verileri paylaşması için oldukça yüksek ücretler teklif edilebilir.

 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.