Öğrenci Kariyeri Banner

Gençlere Kariyer Tüyoları #2

Gençlere Kariyer Tüyoları #2
  • Yönderlik yapın: "Sende lider kumaşı var, sende yöneticilik" gibi keskin çizgilerle insanlar alıştığımız gibi kategorize edilemeyecekler. Çünkü duruma göre insanlara hem ilham kaynağı olan, onları peşinden sürükleyebilen, vizyon sahibi liderlik özelliklerine; hem de kolları sıvayan, süreçlerin / operasyonun içerisine giren, detaylara hakim olan bir kimliğe ihtiyaç duyacağız. Bu iki özelliği de aynı bünyede taşıyanlar gelecekte daha başarılı olacaklar.
  • Multidisipliner düşünün: Geleceğin dünyasında tek bir kulvarda başarıyı yakalamak diye bir kaide yok. En az 2-3 alanda beceriniz, uzmanlığınız ve bilginizle fark yaratacak duruma gelmelisiniz. Bununla birlikte bu alanlardaki birikiminizi ve yetkinliğinizi başka disiplinlerle de bağdaştırmanız gerekecek. Haliyle talep gören bir profil ve gözde bir iş insanı kalabilmek için merakla çeşitli disiplinler hakkında da bilgi edinmeniz şart olacak.
  • Uzgörülü olun: Gelecekte başarı için artık öngörü yetmiyor. Hayatımıza uzak, uzman ve tüm paydaşlarla / unsurlarla uzlaşmacı görüşü anlatmak üzere kullanılan uzgörü kavramı girdi. Uzgörülü bir insanın yaratıcı, problem çözücü, esnek, katılımcı ve organize bir yaklaşımla uzun dönemli gelecekle bağlantı kurmayı, geleceği yönetmeyi ve yaratmayı amaçlıyor.
  • Algoritmik düşünün: Belli bir problemi çözmek ve belirli bir amaca ulaşmak için tasarlanan yol algoritmalardan geçiyor. Geleceğin dilinin kodlama olduğunu düşünürsek kodlama yaparken her şeyin adım adım tasarlanması, irdelenmesi ve aralarındaki etkileşimin yaratacağı sonuçların hesaplanması gerekir.
  • İmovasyon yapın: İnsanları farklı kılan taklit yetenekleridir. Buradan hareketle son yıllarda gelişme ve iyileştirmeler için buluşlar yapma gereğini ifade eden inovasyonun yerine imovasyon ile yeni bir kavram popüler olmaya başladı. İmovasyon imitasyon (taklit) ve inovasyondan (yenilikçilik) türetilmiş bir kelime olarak dikkat çekiyor, taklit ederek yenilikler bulmayı anlatıyor. Taklitle işe başlamanın önceki pek çok aşamayı atlatması söz konusu, yenilikler bulmak için kolaylık, avantaj ve düzeltme olanakları sağlıyor.
  • Teknolojik olun: Başta teknoloji kullanım yetkinliğini yükseltmemiz, yeni teknolojilere göre kendimizi daima güncellememiz (update), senkronize etmemiz ve dijital kimliğimizi oluşturmamız gerekir. Cihazların sürekli değişmesi ve gelişmesi ile beraber kendimizi daima kendimizin bir üst modeline taşımamız kritik olacak.

Daha fazla içerik için buradan blogumu ziyaret etmeye ne dersiniz?


Ahmet Karcicio

HR Professional & Blogger & Working Out Loud Fan & Junior Futurist & Content Creator & Trendsetter & Ex-Referee

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.