Öğrenci Kariyeri Banner

Geleceği Tahmin Eden 10 Distopik Bilim Kurgu Filmi!

Geleceği Tahmin Eden 10 Distopik Bilim Kurgu Filmi!

Hem bilim kurgu hem de distopyayı birleştiren birçok film var. Bu filmler sayesinde insanlar dünyamızın potansiyel geleceği hakkında fikir edinebiliyor.

İleri teknoloji, sosyal bozukluklar ve belirsiz gelecek ütopyalarının iç içe geçtiği bu filmler merak duygumuzu uyandırırken bir yandan da korkutuyor. 

Geleceği Tahmin Eden 10 Distopik Bilim Kurgu Filmi!

1.  Ex Machina (IMDB: 7.7)

Henüz 24 yaşındaki Caleb, Silikon Vadisi'nin ve dünyanın da en önemli teknoloji şirketinde yazılım uzmanıdır. Şirketin CEO’su Nathan ise hem şirketten hem insanlardan uzakta bir dağ evinde yaşamaktadır. Caleb, düzenlenen bir yarışmada, Nathan'ın dağ evinde 1 haftalık bir ödül kazanır. Fakat içine düştüğü deneyden habersizdir. 'Ava' adında güzel bir robot kızın bedeninde, dünyanın ilk gerçek yapay zekası Caleb'i beklemektedir.

2.  The Fifth Element (IMDB: 7.6)

23. yüzyılda New York'unda geçiyor film. Dünya yok olma tehlikesiyle karşı karşıyadır. Her 5000 yılda bir dünyaya geri dönerek yaşamı yok etmeye çalışan şeytani güç, bu sefer bir gezegen biçiminde hızla dünyaya yaklaşmaktadır. Tek kurtuluş yolu beşinci güç olarak adlandırılan, kimsenin ne olduğunu bilmediği elementin dünyaya ulaşmasıdır.

3.  Minority Report (IMDB: 7.6)

21. yüzyılın sonlarında, teknolojinin suçları işlenmeden önce tahmin ettiği bir zamanda başarılı ve ileri görüşlü bir dedektif, bir cinayet suçlamasının hedefi olur. 

4. Ready Player One (IMDB: 7.4)

Ailesini küçük yaşta kaybeden Wade Watts, içinde bulunduğu gerçek dünyadan kaçmak için zamanını The Oasis adlı bir oyun evreninde geçirir. Oyunun milyoner kurucusu oyun evreninin içine bir anahtar saklamıştır ve öldüğünde tüm servetini ve oyunun kontrolünü bu anahtarı bulana bırakacaktır. Wade de bu macera dolu hazinenin peşine düşer.

5. The Hunger Games (IMDB: 7.2)

Açlık Oyunları televizyondan canlı olarak yayınlanan ve ölümcül bir kavgadır. 16 yaşındaki Katniss Everdeen annesi ve küçük kız kardeşi ile yaşamaktadır. Oyunlarda kız kardeşinin yerine gönüllü olarak Açlık Oyunları'na katılır. Kız kardeşi için hayatta kalma mücadelesi vermek zorundadır.

6. The Lobster (IMDB: 7.1)

Yakın bir gelecekte, tutuklanan bekarlar 45 gün içinde kendilerine bir eş bulmak zorundadır. Bu sürede eş bulamayanlar ise hayvana dönüştürülüp doğaya terk edilir. 

7.  Snowpiercer (IMDB: 7.1)

Dünya buzlarla kaplanınca hayatta kalmayı başaran son insanlar dünyanın çevresini dolaşan dev bir trende yaşamaya başlar. Ama trendeki hassas dengeyi sağlayarak birlikte yaşamak oldukça zordur.

8.  Elysium (IMDB: 6.6)

Yıl 2154... Zenginler uzay istasyonunda refah içinde yaşayıp fakirler Dünya'da yaşam mücadelesi verirken ölmek üzere olan bir işçi, kendini kurtarmak ve bozulan dengeyi yeniden sağlamak için mücadeleye girişir.

9. Equilibrium (IMDB: 7.3)

Film Üçüncü Dünya Savaşı'nın yaralarını zor da olsa sarmayı başarabilmiş yakın bir gelecekte geçer. Savaşın travmasını üzerinden atamamış olan hakim totaliter sistemi ve barışı korumak için insanların duygularını baskı altına almaktadır. Bu yeni dünyada sanatsal nesneler bulundurmak veya sanatla ilgilenmek yasaktır.

10. Children of Men (IMDB: 7.9)

Küresel kısırlık nedeniyle insanlığın yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu bir dünyanın tek umudu, hamile kalan genç bir kadındır. Eski bir aktivist olan Theo o kadını korumak ve insan ırkının hayatta kalmasını sağlamakla görevlendirilir.

 

Kaynak


Kardelen Özen

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Kardelen Özen..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.