Öğrenci Kariyeri Banner

Geçtiğimiz Hafta İletişimi Kaybedilen Voyager 2 Uzay Aracından İlk Sinyal Geldi!

Geçtiğimiz Hafta İletişimi Kaybedilen Voyager 2 Uzay Aracından İlk Sinyal Geldi!

Geçtiğimiz hafta NASA'nın yanlış komut gönderdiği Voyager 2 uzayın derinliklerinde kaybolmuştu. Bir hafta sonra uzay aracından ilk sinyal geldi.

NASA, uzaya gönderdiği araçlarla uzayı araştırmayı sürdürüyor. Ancak NASA geçtiğimiz hafta bir aksilik yaşadı ve tatsız bir olayla gündeme geldi. NASA'nın yanlış komut gönderdiği 1977’de uzaydaki faaliyetine başlayan Voyager 2 uzay aracı komut almayı kesti. Bugün ulaşılan bilgilere göre bir hafta aradan sonra uzay aracından ilk sinyal alındı. 

Voyager 2'den İlk Sinyaller Alındı!

Geçtiğimiz hafta Voyager 2 uzay aracı antenin 2 derecelik bir değişim yaşamasından dolayı ekiple bağlantı konusunda sıkıntılar yaşandı. Bununla birlikte uzay aracı, Dünya’dan komut almayı kesti ve Dünya’ya veri gönderiminde sorun yaşadı.

NASA'nın Voyager Interstellar Proje Müdürü Suzanne Dodd, yazılı bir açıklama paylaştı. Bu  açıklamasında NASA’nın radyo antenleri topluluğu olarak bilinen “Derin Uzay Ağı” aracılığıyla elde ettikleri bulgulara göre aracın hayatta olduğuna dair bilgilere yer verdi. Hatta Voyager 2’den sinyal geldiğini de açıkladı.

Ayrıca Suzanne Dodd, California’daki uzmanların çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti. Açıklamaya göre uzmanlar, Voyager 2 antenini Dünya’ya doğru döndürmek için çalışmalara başladı. Ancak beklendiği gibi gitmezse ekim ayını beklemek gerekecek.

 Dünya ile temasta bir sıkıntı yaşamayan Voyager 1 aracı ise şu anda 24 milyar kilometre uzaklıkta bulunuyor. Voyager 2 ise neredeyse 20 milyar kilometre uzakta! Bu uzaklıkta göz önüne alındığında Voyager 2'den gönderilen bir sinyalin Dünya’ya ulaşması yaklaşık 18 saat sürecek.

 

Kaynak


Kardelen Özen

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Kardelen Özen..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.