Öğrenci Kariyeri Banner

Gastronomi ve Aşçılık Öğrencilerinin Mutlaka İzlemesi Gereken Filmler

Gastronomi ve Aşçılık Öğrencilerinin Mutlaka İzlemesi Gereken Filmler

Her bölüm kendince özeldir ancak mutfakla ilgili olan bölümler biraz tutkudur diyebiliriz. Gastronomi ve Aşçılık bölümü öğrencileri çok iyi bilirler ki mutfak insanın kendinden geçtiği yerdir.

Bu önerdiğimiz filmlerde de, mutfağa gönül vermiş, hayalleri için durmadan çalışan ve en nihayetinde zafere giden yolda sizlere izlerken keyif verecek güzel mücadelelere yer veriliyor.

Bazılarını heyecandan yerinizde duramayarak bazılarını da kahkahalarla izleyeceğiniz bu enfes filmler arasında izlemedikleriniz varsa, daha fazla vakit kaybetmeyin deriz.

1- Burnt ( Çok Pişmiş) - 2015

Paris'te bir restoranda çalışan Şef Adam Jones, kötü alışkanlıklarından vazgeçemeyince sahip olduğu her şeyi kaybetme aşamasına gelir. İki Michelin yıldızlı şef bir noktadan sonra kendi mutfağını oluşturup hatalarını telafi etmeye karar verir.

2- Chocolat (Çikolata) - 2000

Her şeyden uzak, minik bir Fransız kasabası... Genç bir kadın ve kızı kasabaya taşınırlar. Kasabanın tüm sıradanlığına şirk koşan bu iki kadın, oldukça farklı ve sevimli bir çikolata dükkanı açarlar. Bu tip zevklerin tatminkarlığından habersiz olan kasaba ahali, bu küçük dükkanın onlara sunduğu hazlar dünyasıyla bugüne kadar yaşamadığı, yeni bir hayatı keşfeder. 

3- Julie and Julia - 2009

ABD'nin en sevilen kadın oyuncusu olduğu su götürmez olan Meryl Streep'in başrolde yer aldığı Julie & Julia, iki gerçek hikayeye yaslanıyor. Film, zaman ve mekan olarak ayrı olsa bile hayatları iç içe geçen iki kadının, tutku ve cesaretle hiçbir şeyin imkansız olmadığını anlatması üzerine kurulu bir romantik dram olma özelliğini taşıyor.

4- Cooked - 2016 (Dizi)

Sevilen yemek yazarı Michael Pollan pişirme, mayalama ve kaynatmada şansını denerken, pişirme tekniklerinin yemekleri ve dünyamızı nasıl değiştirdiğini inceliyor.

5- No Reservations - 2007

İyi bir baş aşçı olan Kate, hayatını tıpkı çalıştığı restoranın mutfağını yönetir gibi yaşamaktadır. Disiplin ve mükemmeliyetçilik başta olmak üzere kuralcı, tatlı sert bir kadındır. Bir gün yaşamı, hayatına giren iki kişi ile değişime uğrar. Yeğeni Zoe’nun gelmesi ile dengeleri alt üst olan Kate bir taraftan da aşka doğru yol almaktadır.

6- A Touch Of Spice (Bir Tutam Baharat) - 2003

Çocukluğunda ailesiyle birlikte İstanbul'dan Yunanistan'a göç etmek zorunda kalan ve mükemmel bir aşçı adayı olarak yetiştirilen Fanis, bu yeteneğini uzun yıllar boyunca etrafındakilerin yaşamlarını tatlandırmak için kullanmıştır. 35 yıl aradan sonra dedesi ve ilk aşkını tekrar görmek için Atina'dan yola çıkıp doğduğu şehir İstanbul'a geri döndüğünde, bunca yıl boyunca kendi yaşamının tuzunu biberini ihmal ettiğinin farkına varacaktır.

7- Chef - 2014

Carl Casper şık bir restoranda çalışan bir baş aşçıdır. Kendi mutfağına ait yemekleri nefistir ama lokantanın menüsüne bağımlı çalıştıkça yaratıcılığı ve ona bağlı olarak da yemeklerinin lezzeti düşüşe geçer.  Üstelik önemli bir gurmenin yemekleri hakkında yaptığı olumsuz eleştiriler Carl için bardağı taşıran son damla olur.

8- Comme Un Chef (Şeflerin Savaşı) - 2012

 Filmde restorana gelen yeni müdür, moleküler gastronomide uzmanlaşmış daha genç bir şef getirmek ister ve restorana bir yıldızını kaybettirmeye çalışır.  

9- For Grace - 2015

Ülkenin en ünlü şeflerinden biri olan Curtis Duffy, kişisel hayatının kabus gibi durumuna rağmen rüya restoranını inşa ediyor. Gıptayla bakılan iki Michelin yıldızının sahibi olan Duffy, evliliğine ve iki küçük kızına mal olan aşçılık kariyerine odaklanıyor.

10- Ratatouille - 2007

Şişman fare Remy, yemeğe olan düşkünlüğü nedeniyle tek bir hayale sahiptir: Aşçı olabilmek! Bu idealini gerçekleştirmek için Paris'in yolunu tutan sevimli fare kaza eseri kendisini şehrin en iyi restoranının kanalizasyonunda bulur. Restoranın yeni çöpçüsüyle ilginç bir anlaşma yapan Remy, tüm hünerlerini sergileyebileceği büyülü mutfağa ulaşmıştır.

11- Charlie and the Chocolate Factory (Charlie'nin Çikolata Fabrikası) - 2005

Son derece sıra dışı bir yapıya sahip olan Willy Wonka’nın bir çikolata fabrikası vardır ve bu fabrikayı, kendisinden sonrası için bırakabileceği birini aramaktadır. Bir değerlendirme yapabilmek için yarışma düzenler. Önce eğitecek sonra da zamanla yerini devredecektir. Bunun için5 çocuk seçer; bunlardan birisi Charlie’dir. 


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.