Öğrenci Kariyeri Banner

Final Haftasından Önce Okuyabileceğiniz Kısa Kitaplar!

Final Haftasından Önce Okuyabileceğiniz Kısa Kitaplar!

Final haftasına az bir süre kalmışken yoğun temponuz içerisinde kitaplara ayrılan süre de azalıyor. Sizler için  bir solukta okunacak en iyi  kısa kitapları derledik. Bu kitaplar sayesinde ufkunuzu genişletebilir, hayata farklı bir açıdan bakmaya başlayabilirsiniz.

1- Küçük Prens - Antoine de Saint-Exupery 

Dünya üzerinde en çok satılan kitaplar listesinde de yer alan Küçük Prens, okuyanları büyüleyen ve içerisindeki felsefelerle de her yaşta insanı etkileyen bir çocuk kitabıdır. Küçük Prens’i benzersiz kılan özelliklerden birisi de yazarı Antonie de Saint-Exupery'nin etkileyici hayat hikayesidir. Pilot olan Antonie, uçağı Sahra Çölü üzerine düştüğünde yaşadığı deneyimlerden de yola çıkarak Küçük Prens kitabını ele almıştır. 

2- Palto - Nikolay Gogol 


Dostoyevski’nin, “Hepimiz, Gogol’un Paltosundan geliyoruz.” sözü, Gogol’un kaleme aldığı Rus edebiyatının en önemli öyküleri arasında yer almaktadır. Devlet memuru olan Akaki Akakiyeviç’in hayatını anlatan bu uzun hikaye, oldukça gerçekçi olmasının yanında barındırdığı fantastik unsurlarla da derinden etkilenmektedir.

3- Babaya Mektup - Franz Kafka 

Franz Kafka’nın 1919’da babası Hermann Kafka’ya yazdığı ve alıcısına hiçbir zaman ulaşamayan bu mektup, Kafka’nın hayatına ışık tutan ve onu en iyi anlatan metinler arasında yer almaktadır. 20. yüzyıl edebiyatının aynı zamanda en büyük itiraflarından biri olan Babaya Mektup, Kafka’nın diğer eserlerini de okuyucunun diğer eselerini daha iyi bir şekilde anlamasını sağlayacaktır.

4- Bilinmeyen Adanın Öyküsü - Jose Saramago 


Masal tadında anlatımıyla farklı kapılar aralayan Bilinmeyen Adanın Öyküsü, hayalinin peşinden giden bir adamın hikayesini ele almaktadır.

5- Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku - İlhami Algör

Kısa roman türünde kabul edilen kitabın anlatıcısı olan karakter film montajcısı olarak hayatını devam ettirmektedir. Hayata dair güzel tespitlerin, farklı tanımlamaların bulunduğu kitabı tekrar tekrar okuyabilirsiniz.

6- Bir Çöküşün Öyküsü - Stefan Zweig 

Uzun hikaye niteliğinde olan ve Stefan Zweig tarafından 1910 yılında kaleme alınmış bu eser, çarpıcı konusu ve anlatımıyla bir oturuşta biterebileceğiniz kitaplar arasında yer almaktadır. 15. yüzyıl Louis döneminde Fransız sarayında etkili olan Mademe de Prie aniden gözden düşer ve Normandiya’ya sürülür.

7- Katip Bartleby - Herman Melville


Moby Dick gibi unutulmaz eserlere sahip olan Amerikan edebiyatının en büyük yazarlarından biri olan Herman Melville, kısa öyküsü Katip Bartleby ile reddedişi ve direnişi anlatmaktadır.

8- Bir Yaz Gecesi Rüyası - William Shakespeare


 Tiyatro eseri olan Bir Yaz Gecesi Rüyası; taşıdığı imgeler ve değindiği konularla Shakespeare’in en önemli eserlerinden biridir. Genel olarak aşk üzerine kurulu olan oyunda Shakespeare, toplum ve bireye karşı eleştiri yaparak oyun içerisine yerleştirdiği oyunla taşlamasını sunar.

9- İvan İlyiç’in Ölümü - Lev N. Tolstoy

Kitap, Tolstoy’un unutulmaz eserlerinden birisidir. Süssüz ve sade bir anlatıma sahip olan İvan İlyiç’in Ölümü, Rus edebiyatında da yön veren eserler arasında yer alır. Ömrü boyunca gerektiği gibi yaşamak için çaba gösteren bir insanın ölümle yüzleşmesini anlatılmaktadır.

Kaynak

 


Damla Taşkın

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Damla Taşkın..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.