Öğrenci Kariyeri Banner

Feynman Tekniğiyle 4 Adımda Kolay Öğrenme

Feynman Tekniğiyle 4 Adımda Kolay Öğrenme

Bu zamana kadar birçok öğrenme tekniğine denk gelmişizdir ya da duymuşuzdur: 80-20 kuralı, pomodoro tekniği vb. Feynman tekniği de bunlara benzer kolay öğrenme tekniklerinden biridir. İzlenmesi gereken 4 adım bulunur. Bu adımlara geçmeden önce Feynman tekniği adını nereden alıyor buna bir açıklık getirelim. Feynman tekniği adını, aynı soyadını taşıyan nobel ödüllü fizikçi Richard Feynman'dan alır.

Bir şeyin adını bilmek ile bir şeyi bilmek arasındaki farkı çok erken öğrendim.

Richard Feynman

Feynman tekniğinde sırasıyla uygulanması gereken 4 adım:

1. Konu seçimini yap ve çalışmaya başla!

Konu seçimini yap ve çalışmaya başla!

Her şeyden önce öğrenmek istediğiniz veya kendinizi geliştirmek istediğiniz bir alan seçmelisiniz ve daha sonrasında seçtiğiniz bu alanda çalışma planı oluşturup çalışmaya başlamalısınız.

2. Konuyu kendine veya bir başkasına öğret!

Konuyu kendine veya bir başkasına öğret!

Bir konu seçtik ve çalıştık. Sıra çalıştığımız konuyu ne kadar öğrendiğimize geldi. İşte bunu anlamanın en güzel yolu Feynman'a göre çalıştığını iyi kavramak için konuyu anlaşılır bir şekilde bir başkasına anlatabiliyor olmaktan geçiyor. Bu noktada karşı tarafa da anlatabildiğiniz bir konuyu kavramış oluyorsunuz.

3. Anlatırken zorlandığın yerleri belirle!

Anlatırken zorlandığın yerleri belirle!

Çalışıp öğrendiklerinizi bir başkasına anlatmanız size bazı avantajlar da sağlıyor. Öğrendiğinizi bir başkasına anlatırken kendi eksikliklerinizi, unuttuklarınızı ve tekrar gözden geçirmeniz gereken noktaları kolaylıkla fark edebilirsiniz. Daha sonrasında da eksiklerinizin üzerine gidebilirsiniz.

4. Anlatımı sadeleştir ve kişiselleştir!

Anlatımı sadeleştir ve kişiselleştir!

Herhangi bir konu hakkındaki bir kaynağı veya hazır notları okumak daha uçucu olabilir. Bunun yerine konuya çalışırken kendi kişiselleştirdiğiniz notları tutun ve kendi tanımlarınızı oluşturun. Çalıştığınız konuyu kişiselleştirmeniz aklınızda daha çok yer edinmesini sağlar ve notlarınızı daha iyi hatırlarsınız.

 

Özgün İçerik


Beste  Kurt

Okuyan, sorgulayan ve gelişime açık bir endüstri mühendisi adayı.

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.