Öğrenci Kariyeri Banner

FBI'dan iPhone Telefonlar İçin Halka Açık USB'lerle Şarj Etmeyin Uyarısı!

FBI'dan iPhone Telefonlar İçin Halka Açık USB'lerle Şarj Etmeyin Uyarısı!

FBI, iPhone'ları şarj etmek için halka açık USB bağlantı noktalarını kullanmamaları konusunda uyarılarda bulundu. "Juice Jacking" saldırıları adı verilen bu saldırı çeşidinin, bağlantı noktalarına bağlı mobil cihazlara bulaştığı açıklandı.

Birçok kişi kötü niyetli uygulamalara ve internet üzerinden gerçekleştirilen çevrimiçi saldırılara aşina. Bunun yanı sıra fiziksel saldırılar da mümkün ancak daha nadir olduğunu biliyoruz. Fakat bu açık bilgiye rağmen, birçok kişi hala halka açık şarj noktalarını kullanarak cihazlarını potansiyel saldırılara açık bırakmakta.

'Ücretsiz Şarj İstasyonlarını Kullanmaktan Kaçının'

Federal Soruşturma Bürosu'nun Denver ofisi Twitter üzerinden yayınladığı bir uyarıda "Havaalanları, oteller ya da alışveriş merkezlerindeki ücretsiz şarj istasyonlarını kullanmaktan kaçının." şeklinde bir uyarıda bulundu. FBI, kötü niyetli kişilerin cihazlara kötü amaçlı yazılım ve izleme yazılımı yerleştirmek için halka açık USB bağlantı noktalarını kullanmanın yollarını bulduklarını belirtiyor.

Bağlantı tabanlı saldırılar elbette yeni değil, uzun yıllardır birçok örneğini gördük. Ayrıca sadece USB şarj noktalarıyla da sınırlı değil, kötü niyetle hazırlanmış bir kablo da aynı işlevi görebilir.

Her ihtimale karşı bu durumdan korunabilmek için; Apple, yeni bir aksesuar bağladığınızda iOS ve iPadOS'te görünen ve herhangi bir veri aktarımının gerçekleşmesini engelleyen "Bu aygıta güven" uyarılarını ekrana çıkarıyor. Yalnızca güçle çalışan bir USB bağlantı noktasına bağlı olan bir aygıtta böyle bir bildirim görünürse aygıtın bağlantısını hemen kesmeniz doğru bir hareket olacaktır.

FBI, potansiyel saldırılarla mücadele etmek için, potansiyel olarak tehlikeye atılmış bir bileşene güvenmek yerine, elektrik prizinden güç almak için kendi şarj cihazınızı ve USB kablonuzu kullanmanız konusunda uyarıda bulunuyor.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.