Öğrenci Kariyeri Banner

Evdeki Minik Dostlarımız

Evdeki Minik Dostlarımız

Evde minik bir tüylü arkadaş görme fikri, eminim hepimizin içini ısıtan bir düşünce. Ya da sokakta başını okşadığımız bir kedi, karnını doyurduğumuz bir köpek hepimizin kalbini bir nebze de olsa yumuşatmıştır. Biraz kedilerden bahsedelim. Gelin bu minik dostlarımızı biraz daha yakından tanıyalım.

 

Öncelikle evde kedi beslemekle ilgili neler bilmeliyiz?

                                

Her hayvanın bakımı farklıdır. Kediler bir köpek kadar ilgi istemez sahibinden. Kediler özgür ruhlu hayvanlardır. Onu sadece o istediği zaman sevebilirsiniz. Kedilerin tuvalet için dışarı çıkmalarına da gerek yok. Zeki arkadaşlarınıza kumlarını bir kere koklatmanız yeterli olacaktır. Evet, kedi bakımı gerçekten kolay ama unutmayın bir evde kedi varsa sadece onun sözü geçer. Bir köpek gibi sizinle oyun oynaması sadece 1 yaşına kadar sürecek. Sonra köşelerine çekilip uyumak isteyen şirin küçük bir ev arkadaşı olarak kalacaklar.

Peki, kedilerin iç dünyası nasıl?

 

 

Kedigiller her türden her cinsten avcı hayvanlar. Bunu bir kedinin sinek yakalamaya bayılmasından anlayabiliriz. Ya da oynadığı oyunlardan. Genelde tüm oyunları bir şeylerin peşinden koşmak ya da odaklandıkları bir şeyi yakalamaya çalışmak üzerine olur. Mesela herkes bilir lazerle ne kadar güzel oynadıklarını. Peki acaba lazerle oynatırken kedimizin ruh haline zarar veriyor olabilir miyiz? Her ne kadar lazer peşinde koşturan kediler dünya tatlısı görünse de maalesef yakalamak için deli oldukları ama tutmanın imkânsız olduğu o küçük kırmızı nokta minik dostumuzun psikolojisini yerle bir edebilir. Bir kedi avını yakalayamadığı zaman çok büyük özgüven kaybı yaşar ve bu onların ruh sağlığını kötü etkiler. Çünkü onun genlerinde yüzyıllardır süregelen bir avlanarak hayatta kalma içgüdüsü var.

 

Bir başka konu, kedileri öpmelere doyamamak! Evet karşınızda dünya tatlısı hareketler yapan bir kedi varken onu öpmeden durmak çok zor. Ama bu arkadaşlar öpülmeyi “özel alan ihlali” şeklinde algıladıkları için çoğu zaman bundan pek hoşnut olmazlar.

Böyle söyleyince biraz üzücü gelebilir. Fakat bu davranışı kendilerini muhtemel tehlikelerden korumak için yaparlar. Kediler için koku çok önemli bir araçtır. Bu nedenle sizin veya ortamdaki diğer şeylerin kokusu üzerine sindiğinde kendini yalayarak bu kokudan kurtulmaya çalışırlar.

 

 

Özgün İçerik: Bu içerik ÖğrenciKariyeri yazar ekibinden Sertaç YILDIZ tarafından oluşturulmuştur.


0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.