Öğrenci Kariyeri Banner

Eurovision Tarihinin Unutulmazları Arasına Giren Sesler!

Eurovision Tarihinin Unutulmazları Arasına Giren Sesler!

Eurovision 1956 yılından beri her sene geleneksel olarak düzenlenir. Türkiye bu yarışmaya ilk kez Semiha Yankı ile katılmıştır. Onlarca ülkenin katılımıyla gerçekleşen bu ses yarışması sanatçıların uluslararası sahada tanınmasını sağlıyor. Bu önemli yarışmaya damga vurmuş 10 sanatçıyı sizler için derledik:

Eurovision Tarihinin Unutulmazları Arasına Giren Sesler!

1. Elena Paparizou

Elena Paparizou, 2005 yılında "My Number One" şarkısıyla ülkesi Yunanistan'a birinciliği götürmüştür. İlk olarak 2001 yılında Antique adlı grubuyla Euroision'a katılan şarkıcı üçüncülüğü elde etmiştir. Elena Paparizou, Yunanistan'ın Eurovision tarihi boyunca aldığı en iyi derecelerin mimarıdır. 

2. Sertap Erener

Türkiye adına 2003 yılında  "Everyway That I Can"şarkısıyla Eurovision'a katılan Sertap Erener, Türkiye'ye ilk birinciliğini kazandırmıştır. Bu başarısı Sertap Erener'e Türkiye Cumhuriyeti Üstün Hizmet Madalyası'nı getirdi.

3. Şebnem Paker

Şebnem Paker, 1996 yılında  “Beşinci Mevsim” adlı şarkısıyla Türkiye'yi Eurovision'da temsil etti. O sene Oslo'da düzenlenen yarışmada Şebnem Paker, on ikinci olmuştur. 1997 yılında şansını tekrar deneyen Paker, "Dinle" adlı şarkısıyla üçüncülüğü elde etmiştir.

4. Alexander Rybak

Alexander Rybak, 2009 yılında düzenlenen Eurovision'a Norveç adına katıldı. Eurovision'da seslendirdiği "Fairytale" şarkısıyla ülkesine birinciliği getirdi. 16 ülkeden tam puan alan sanatçı, Eurovision tarihinde bir rekora imza atmıştır. 

5. Dima Bilan

Dima Bilan 2006 yılında Eurovision'a "Never Let You Go" şarkısıyla katıldı ve ikincilik aldı. Ülkesi Rusya'yı temsil eden Bilan, 2008 yılında yarışmaya tekrar katıldı. Bu defa " Believe" adlı şarkısıyla birinciliği elde etti.  

6. Lena 

Almanya'yı temsil eden Lena, 2010 Eurovision yarışmasına "Satellite" şarkısıyla katılarak birinciliği elde etmiştir. Böylece 2010 yılına kadar Eurovision'da tam 28 yıl birinci olamayan Almanya'yı birinciliğe taşımıştır. 

7. Conchita Wurst

Conchita Wurst, 2014 yılında düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışmasında ülkesi Avusturya'ya "Rise Like a Phoenix" adlı şarkısıyla birincilik getirmiştir. Bu birincilik Avusturya'nın 1966 yılından sonraki ilk birinciliğidir. 

8. Ell&Nikki

2011 yılında gerçekleşen Eurovision yarışmasında Eldar Kasımov ve Nigar Camal Azerbaycan'a "Running Scared" şarkısıyla birinciliği getirmiştir. Bu birincilik Azerbaycan'ın yarışma tarihindeki ilk birinciliğidir.

9. Ruslana

Ülkesi Ukrayna'yı temsil eden Ruslana, 2004 Eurovision yarışmasında "Wild Dances" şarkısıyla ülkesine birinciliği getirmiştir. Bu birinciliğin önemi Ukrayna'nın Eurovision tarihindeki ilk birinciliği olmasıdır.

10.  Mans Zelmerlöw

2015 yılında yapılan Eurovision yarışmasında ülkesi İsveç'i "Heroes" şarkısıyla temsil eden Mans Zelmerlöw, birinciliği elde etmiştir. 

Kaynak

 


Kardelen Özen

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Kardelen Özen..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.