Öğrenci Kariyeri Banner

Ertelemenin Üstesinden Gelmenin Yolları!

Ertelemenin Üstesinden Gelmenin Yolları!

Erteleme, hepimizin karşılaştığımız bir zorluk. İnsanlar olarak karar vermekte zorlanıyoruz. Eylemleri geciktirebilir, görmezden gelebilir veya kaçınabiliriz. Yapmanız gerekenleri biliyor fakat harekete geçemiyorsanız hazırladığımız bu yazı tam size göre diyebiliriz.

1 -  Gerçeği Kabul Edin!

Disiplinli olmadığınızı anlayın. Geleceğinizi tanımlamanıza yardımcı olacaktır. Bu problemi düzeltmek için iyi bir plan yapın. Herhangi bir sorunu çözmenin ilk adımı, var olduğunu kabul etmek ve harekete geçmektir.

 

2 -  Ulaşılabilir Hedefler Belirleyin!

Büyük hedefleri tamamlamayı düşünmek korkutucu gelebilir. Büyük başarıları küçük adımlara bölmek sizin işinizi kolaylaştıracak ve size yardımcı olacaktır. Örneğin günde 20 sayfa kitap okuyarak bir kitabı bitirebilirsiniz.

 

3 - İşinizi Organize Edin!

Görevleriniz için son tarihler belirlemek ve yetiştirmeye çalışmak, daha verimli çalışmanıza yardımcı olacaktır. İşinizi son güne bırakmamak için planlı bir şekilde ilerleyebilirsiniz. Tarih belirleyin ve günlük, haftalık ve aylık görevler edinin. Bu bir aciliyet duygusu yaratır ve sizi hedeflerinize doğru çalışmaya motive eder.

 

4 - Dikkatinizi Odaklayın!

Önce basit aktiviteleri tamamlamaya çalışın. Bu, daha iyi odaklanmanıza yardımcı olacaktır. Bunlar sizin özgüveninizi arttıracak ve motive olacaksınız. Dikkatinizin ve odaklanmanızın hayatınızın gidişatını belirleyeceğini unutmayın.

 

5 - Dikkat Dağıtıcı Unsurları Ortadan Kaldırın!

Dikkat dağıtıcı unsurların tanımı basittir. Telefonunuz veya arka plandaki televizyon gibi özellikle teknolojik aletlerden uzak durmaya çalışın. Telefonunuzun ildirimlerini kapatın, sessiz bir ortam oluşturun ve kendinize uygun bir çalışma ortamı yaratın. Zamana ve hayata karşı disiplinli olmak sizin işinizi kolaylaştıracak ve erteleme alışkanlığınızdan kurtulmanıza yardımcı olacaktır.

 


Merve Akbağ

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Merve Akbağ..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.