Öğrenci Kariyeri Banner

Erasmus'a Gidecek Olanlara Tavsiyeler-2

Erasmus'a Gidecek Olanlara Tavsiyeler-2
Erasmus+ Programı, Avrupa Birliği tarafından eğitim ve gençlik alanında 2007-2013 yılları arasında uygulanmış olan hayat boyu öğrenme ve gençlik programlarının yerine uygulanacak olan yeni programdır. Bundan önceki yazımızda üniversite araştırma, tercih yapma, vize alma ve evrak işleriyle alakalı bir takım hususlara değinmiştik.

Önem verilmesi gereken konulardan biri, değişim öğrencisi olarak eğitim göreceğiniz ülkeye giderken alacağınız biletler. Değişim programıyla gidilecek üniversite ile yazışmalara başlamadan ve programın başlayacağı, biteceği tarihler kesin olarak belli olmadan bilet alınması, ileride bir takım zorluklara yol açabilir. Çoğu üniversitenin yeni öğrencilere okulu tanıtmak, şehre ve ülkeye alışma süreçlerini kolaylaştırmak amacıyla yaptığı oryantasyon günleri vardır. Dolayısıyla, biletler çok erkenden alınmamalı, karşı üniversitenin eğitim yılının ve akademik dönemlerinin Türkiye’den farklı olabileceği unutulmamalıdır.

calendar (1)_790x445

Son bir ay içinde, genel olarak yurt dışına gidilirken yapılan işlerin daha detaylı ve özenli yapılmasında fayda var. Telefon hattınızı yurt dışı kullanıma açtırmak, oradayken kullanacağınız banka hesabını belirleyip gitmeden önce gerekli bilgilendirme ve ayarlamaları yapmak buna birer örnek. Seyahat edilecek ülkeye göre şartları değişebilecek olan sağlık sigortasını kontrol etmek ve istendiği şekilde yaptırmak, atlanmaması gereken bir adım.

Aynı zamanda, gideceğiniz ülkenin para birimi, hayat pahalılığı, oradayken ödeyeceğiniz kira veya konaklama gibi harcamaları gitmeden önce genel olarak öğrenmenizde fayda var. Hesaba katılması gereken başka bir faktör; eğer Ulusal Ajans’tan hibe alarak gidecekseniz, bu miktarın gideceğiniz ülkeye göre değişmekle beraber büyük ihtimalle oradaki tüm masraflarınızı karşılamaya yetmeyeceğidir.

Eğer finansal anlamda plan yapmayı seven biriyseniz, linklerin üzerine tıklayarak ulaşabileceğiniz Numbeo ve Expatistan gibi sitelerin şehir bazında hayat pahalılığını analiz eden grafikleri mevcut. Yeterli miktarda araştırırsanız, bir şehrin metro tarifesinden bir kilo sebzenin fiyatına kadar çoğu şeyi öğrenebilirsiniz.

hkedu-tuition-fee-and-living-expenses_790x445

Diğer bir adım, gidilecek ülkenin ve şehrin hava ve iklim koşullarını ayrı ayrı araştırmak. Vaktinizin en büyük kısmının değişim öğrencisi olarak gideceğiniz üniversitenin bulunduğu şehirde geçeceğini unutmayın, dolayısıyla öncelikle şehir bazında araştırmakta fayda var. Böylelikle henüz hazırlıkları tamamlamadan kıyafet olarak neler götürmeniz gerektiğini önceden kestirebilir, kısıtlı miktardaki bagaj hakkına neler sığdırabileceğinizi daha iyi planlayabilirsiniz.

20170421153218_790x445

Erasmus programı ile değişim öğrencisi olarak gidilen ülkede 5-6 ay boyunca yaşandığı unutulmamalıdır. Hem üniversite eğitimi görüp hem de turistik amaçlarla gezebileceğiniz yeni bir ülkeye, oranın yerel insanlarıyla az da olsa iletişim kurabilecek şekilde gitmek her zaman avantajlıdır. Gitmeden önce ülkenin tarihi, kültürü ve diliyle alakalı küçük de olsa bilgi edinilmesinde büyük fayda var.

Özel İçerik: Pınar Arabacı

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.