Öğrenci Kariyeri Banner

Baharın Tadını Çıkarın!

Baharın Tadını Çıkarın!
Bahar ayları okul olmasına rağmen güzel geçen aylardır. Mayıs ayının yarısından sonra herkes yaz havasına girer ve okulların biteceği zaman için gün sayar. O gün saymanın  bile ayrı bir güzelliği, ayrı bir keyfi vardır. Fakat ben diyorum ki, gelin bu baharda, yine gün sayalım saymasına da, sadece gün sayarak değil aynı zamanda baharımızı dolu dolu geçirelim. Her saniyesinden keyif alalım.

1) Hastalıklardan Korunun!

axx

Evet, bahar geldi, çok mutluyuz, havalar ısınıyor, tamam ama kıştan bahara geçiş döneminde ve devamında kendimizi korumazsak bahar gibi bir mevsimi kendimize zehir edebiliriz. Bunun için verebileceğim bazı öneriler şunlar:

  • Kıyafet seçiminize dikkat edin!

  • Günlük tükettiğiniz sıvı miktarını artırın!

  • Polenlere karşı alerjiniz olup olmadığını öğrenin ve eğer varsa önleminizi alın!

  • Bol bol temiz hava alın!


2) Renklenin!

cool-flower-garden-images-beautiful-genial-gardens-french

Cıvıl cıvıl kıyafetler, aksesuarlar baharın gelişini müjdeleyen çiçekler ile uyum sağlamanızı sağlar, modunuzu yükseltir. Evet bahar deyince rengarenk, cıvıl cıvıl şeylerin aklımıza gelmesi belki de sadece bir algı. Ama ben öyle düşünmüyorum. Çünkü rengarenk çiçeklerin bizi karşıladığı bir mevsim bahar. Rengarenk çiçekleri ve pasparlak güneşi kışın göremiyoruz sonuçta. Hem sadece bir algı bile olsa insanı motive ediyor ve kendini iyi hissettiriyor.

3) Yazın Yapılacaklar Listesi Çıkarın!


Puerta-Princesa_rvxchz

Bu listeyi daha önce yapmayan yoktur herhalde!? Belki de yazıdaki en eğlenceli madde. Hazırlaması da uygulaması kadar zevkli! Fakat bu sefer isteklerinizi ve hayallerinizi gerçekçilik süzgecinden geçirerek bir liste oluşturursanız bu maceradan 2 tikle ayrılmazsınız. Bunun için internette ' yazın yapılacaklar listesi' şeklinde veya buna benzer bir arama yaparsanız çıkan sonuçlardan ilham alarak güzel bir liste oluşturabilirsiniz. Ve tabi ki her zaman olduğu gibi rengarenk ve eğlenceli bir liste çıkarıp göze de hitap eden bir hale getirmeniz çok daha güzel olacaktır.

4) Festival ve Konser Kovalayın!

Bild-Berlin-1_800x598

Havaların biraz olsun ısınmasıyla içimizdeki çoşku da artıyor ve eğlence arayışları başlıyor. Tabi ki de eğlence deyince festivallerden bahsetmemek mümkün değil. Festivaller hem yeni arkadaşlar edinebileceğiniz, hem de arkadaşlarınızla eğlencenin doruklarına varabileceğiniz yerler. İlla ki festivale gitmenize de gerek yok. Sevdiğiniz bir sanatçının konserine, tiyatroya, dans gecelerine de gidebilir,  eğlenceye vakit ayırabileceğiniz en güzel aylarda olduğunuzu unutmayıp hayattan keyif almaya bakabilirsiniz. Ayrıca böyle aktiviteler aileniz ve arkadaşlarınızla kaliteli vakit geçirebilmeniz için de oldukça ideal.

5)  Bitki Çayı ve Kitap İkilisini Kıştan Kopyala Yapıştır Yapın!

Soft photo of woman on the bed with old book and cup of coffee in hands, top view point

Sanırım bu maddenin mevsimi yok. Belki yaz hariç. Yazın sıcak çay içip rahatlayacağınızı sanmıyorum. Onun yerine buzlu şeyler tercih edebilirsiniz.

Biz sıcak çayımıza ve kitabımıza geri dönelim. Bu madde okuyup geçebileceğiniz bir maddeden çok daha fazlası. Saati yok, yaşı yok... Sadece çayınızı alıp ( tabi çay diyerek kesin bir kısıtlama yapmayalım, siz kahve seviyorsanız onu da tercih edebilirsiniz :) ) ister sabah erken saatlerde, ister yorucu bir günün üstüne, isterseniz de yoğun günlük rutininizin arasında bir mola olarak bu ikiliden faydalanabilirsiniz.

Özel İçerik: Ayşe Atar

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.