Öğrenci Kariyeri Banner

En Kârlı Yol: Dropshipping!

En Kârlı Yol: Dropshipping!

2020 yılında iki milyondan fazla insan internet üzerinden ürün ve hizmet satın aldı. Bu yüzden online işletme sahibi olmak para kazanmak için en kârlı yollardan birisi haline geldi.

Dropshipping, kısaca fiziksel ürünlere sahip olmadan ürün satabileceğiniz iş modelidir. Yani ürün tedarikçisi bir ürün satın alındığında ürünü direkt olarak müşteriye yollayacaktır. Türkçeye stoksuz satış olarak geçmiştir. E-ticarette çok tercih edilen bir yöntemdir.

Yalnızca müşterinin ürünü satın almasına yardımcı olursunuz. Dropshipping işinde envanter yönetim sistemleri, depolama, nakliye maliyetleri ve lojistikle uğraşmaya gerek yoktur. Ancak, stoksuz satış yapanların yine de kâr marjı hesaplaması, ürün pazarlaması yapması ve stoksuz satış iş fikirleri üretmesi gerekir. Ayrıca, bir müşteri nakliye veya ürünle ilgili bir sorunla karşılaşırsa, önce stoksuz satış yapan işletme iletişime geçecektir.

 Stoksuz çalışma şöyle işler:

-Müşteri ürünü perakendeciden alır,

-Perakendeci ürünü tedarikçiden sipariş eder,

-Tedarikçi ürünü müşteriye yollar.

Dropshipping’in Avantajları Nelerdir?

Başlaması kolaydır: Sizi bazı karışık prosedürleri takip etmek takip etmeye ve sadece belirli kaynaklara sahip olmaya zorlayan diğer iş modellerine göre başlamak daha kolaydır. Online dropshipping işletmesi ise sadece bir laptop ve stabil bir internet bağlantısı gerektirir.

Düşük risk: Düşünmeniz gereken tek ücret müşteriye sunacağınız ürünün ücretidir.

Düşük sabit maliyet: Depo masrafları veya deponuzla ilgilenecek elemanların maaşları hakkında düşünmenize gerek kalmaz. Sabit maliyetiniz düşündüğünüzden çok daha az olacaktır.

Ürün çeşitliliği: Bir dropshipping işletmecisi olarak birden fazla tedarikçiden ürün satabilirsiniz. Bu da müşterilerinize sunmak istediğiniz ürünler konusunda yaratıcı olabileceğiniz anlamına gelir.

Rahatlık: İşinizi laptop üzerinden yaptığınız için istediğiniz yerden çalışabilirsiniz.

Dropshippig Nasıl Yapılır?

Dropshipping işletmesi fikri üretin, bir alan adı alın ve online mağazanızı kurun, detaylara karar verin, vergilere de dikkat ettikten sonra mağazanızı pazarlayın.

Kaynak için tıklayınız


Simay Kurtçu

Site İçerik Koordinatörü

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.