Öğrenci Kariyeri Banner

En İyi Sayısal Bölümler Nelerdir? Türkiye’de En Çok Tercih Edilen Meslekler

En İyi Sayısal Bölümler Nelerdir? Türkiye’de En Çok Tercih Edilen Meslekler

Üniversite hazırlık yıllarında öğrenciler bölüm seçerken sayısal, eşit ağırlık ve sözel bölümleri ile karşılaşırlar. Öğrenciler seçecek oldukları bölümlerler üzerinden meslek hayatına atılacakları için bölüm seçimi oldukça önemlidir. Bu yazımızda sizler için sayısal bölümlerde yer alan meslek gruplarını inceleyeceğiz. En iyi sayısal bölümler nelerdir ve Türkiye’de en çok tercih edilen meslekler nelerdir? Bu soruların yanıtları için okumaya devam etmenizi öneririz.

Tıp

Tıp

Tıp bölümü en iyi sayısal bölümler arasında ilk sırada yer alır. Tıp bölümü 6 yıllık eğitim süresi olan en yüksek puan ile öğrenci kabul eden bir bölümdür. Tıp bölümünü tamamlamış öğrenciler, üniversite hastanelerinde, özel hastanelerde ve devlet hastanelerinde çalışabilirler. Tıp fakültesi mezunu kişiler, isterlerse TUS Sınavına girip tercih ettikleri alana göre bu alanda uzman olabilirler. Bu bölümü bitiren kişiler “doktor” unvanı alırlar ve görevlerine başlarlar.

İlginizi çekebilir: Business Insider Koronavirüs Sonrası Gelecekte En Çok Kazandıracak Meslekleri Derledi

 

Bilgisayar Mühendisliği

Bilgisayar Mühendisliği

Bilgisayar Mühendisliği bölümü en iyi sayısal bölümleri arasında yer alan 4 yıllık eğitim süresine sahip bir lisans programıdır. Bu bölümü başarıyla tamamlayan öğrencilere “Bilgisayar Mühendisi” unvanı verilir. Bilgisayar mühendisliği aslında elektrik mühendisliği ve bilgisayar biliminin birleşimidir diyebiliriz. Bilgisayar mühendisliği bölümü yazılım, programlama ve algoritma ile çalışmalar yürütür. Ek olarak bilgisayar ağları, veri tabanı yöneticiliğinde de çalışırlar. Bu bölümü bitiren ve bilgisayar mühendisi olan kişiler teknolojinin gelişimi dolayısıyla yazılım sektörünün, yapay zekâ çalışmalarının gelişimi ile geniş iş yelpazesine sahiplerdir.

Diş Hekimliği

Diş Hekimliği

Diş hekimliği, ağız içyapısını, diş sağlığını inceleyen bu alanda çalışmalar yapan bir bilim dalıdır. Bu bölüm çalışanları ağız veya diş sağlık problemine sahip hastalara gerekli teşhisi koyup tedavi sürecini başlatırlar. En iyi sayısal bölümler arasında diş hekimliği bölümü de yer alır. 5 yıllık bir eğitim süresine sahip bir eğitim programıdır. Bu bölümü kazanabilmek için üniversitesi sınavında sayısal bölümde iyi bir sıralamaya sahip olmak gerekmektedir. Diş hekimliği bölümü bölümünden mezun olan kişilere "diş hekimi" unvanı verilir. Diş hekim adayları mezun olduktan sonra özel kliniklerde ve hastanelerde çalışabilir.

Bilişim Sistemleri Mühendisliği

Bilişim Sistemleri Mühendisliği

Bilişim Sistemleri Mühendisliği bölümü 4 yıllık eğitim süresine sahip bir lisans programıdır. Bilişim Sistemleri Mühendisliği bölümü, 9 üniversitede 16 farklı tercih seçeneğiyle faaliyet göstermektedir. Bu bölüm, işverenlerinin bilgisayar donanımı, bilgisayar yazılımı ve ağ araçları ihtiyaçlarını gidermeye destek olan, bilgisayar donanım ve yazılımlarını geliştirmek, test etmek, yüklemek, yapılandırmak ve sorunlarını çözmek için çalışmalar yapan bir çalışma alanıdır. Bilişim sistemleri mühendisliğinden mezun olan kişiler pek çok iş olağana sahiptir. Bu kişiler, özel ve devlet bankalarında, bakanlıklarda, çeşitli fabrikalarda, yazılım şirketlerinde, okullarda, büyük ölçekli üretim atölyelerinde ve şirketlerin bilişim bölümlerinde çalışabilirler.

Dikkatinizi çekebilir: Türkiye'de En Çok İtibar Gören Meslekler

Beslenme ve Diyetetik

Beslenme ve Diyetetik

Beslenme ve diyetetik 4 yıllık bir lisans programıdır. Beslenme ve diyetetik eğitimini tamamlamış kişiler, bireylerin sağlığının korunması ve yaşam kalitesinin artırılması için beslenme bilimini esas alarak beslenme plan ve programları düzenleyen kişilerdir.

Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri

Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri

Hemşirelik bölümü sayısal bölümler içerisinde yer alan oldukça önemli bir bölüm olarak karşımıza çıkmaktadır. Hemşirelik bölümü de tıpkı beslenme ve diyetetik bölümü gibi 4 yıllık bir eğitim süresine sahiptir. Bu bölümü tamamlamış öğrenciler, hastaneler başta olmak üzere sağlık hizmetinin sunulduğu tüm alanda çalışabilirler.

Bu yazımızda en iyi sayısal bölümlerini sizlere açıkladık. Siz de en iyi sayısal bölümlere yerleşmek istiyorsanız bu bölümleri inceleyebilir ve tercihinizi bu doğrultuda gerçekleştirebilirsiniz. Daha fazla bilgi için 2021'de En Çok Aranacak Meslekler Açıklandı! içeriğimizi okuyabilirsiniz.

 


İçerik Ekibi

Öğrenci Kariyeri yazarlarından İçerik Ekibi..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.