Öğrenci Kariyeri Banner

Empati Kurmanıza Yardımcı Olacak 5 Alıştırma!

Empati Kurmanıza Yardımcı Olacak 5 Alıştırma!

Empati veya çevremizdeki insanların duygu ve düşüncelerini anlamak sosyal yaratıklar olmanın en önemli ve en zorlu yönlerinden biridir. Empati kurmanıza yardımcı olacak 5 alıştırmayı sizler için derledik.

1- Kaynaklarınızı Güçlendirin

Mücadele ettiğiniz bir şeyi ve bunun size nasıl hissettirdiğini hayal edin. Ardından, aynı sorunla size gelen bir arkadaşınızı ve ona nasıl tepki vereceğinizi düşünün. Bunu yapmak, hayatımızdaki insanlara gösterdiğimiz nezaket ile kendimize gösterdiğimiz nezaket arasındaki farkı gösterir.

2- Başkaları İçin Nezaket Harcayın

Gününüzün bir noktasında, özellikle stresli olduğunuzda, hayatınızdaki biri için zaman, enerji veya para olsun, küçük bir şekilde harcayın. Zor zamanlar geçiren birine destek için kısa mesaj gönderin. Yaşlı bir komşunun yiyeceklerini üst kata taşıyın.

3- Tartışmadan Aynı Fikirde Olma

Aynı fikirde olmadığınız biriyle sohbet edin. Ancak çekişmeli konuyu tartışmak veya tartışmak yerine, fikrinizi nasıl oluşturduğunuzu anlatın. Ayrıca onların da fikirlerinin nasıl oluştuğunu dinleyin. Bu muhtemelen alıştırmalar arasında en rahatsız edici olanıdır, ancak bir kişinin ideolojisinin kişiliğiyle eşitlenebildiği mevcut sosyal iklimimiz göz önüne alındığında yapmaya değer.

4- Teknolojiyi Bağlanmak İçin Kullanın

Bu alıştırma için, telefonunuzu şu anda nasıl kullandığınızı düşünün ve onu nasıl farklı şekilde kullanabileceğinizi yeniden düşünün. Birçoğumuz telefonlarımızı yalnızca bir saat sonra bakmak ve zamanımızı bir sürü amaçsız kaydırma ve tıklama yaparak harcadığımızı ve başka pek bir şey yapmadığımızı fark etmek için alırız. Birkaç gün boyunca, telefonunuzdan başınızı kaldırdığınız her an iç denetim yapın. 

Bu egzersiz empati kurmak için değil, daha çok zamanımızın çoğunu geçirdiğimiz çevrimiçi platformlara nezaket ve insanlık getirmemize yardımcı olmak için tasarlandı. 

5- Başkalarında Empatiyi Övün

Bu alıştırma için, toplantılarınızda bir dakikanızı ayırarak ekibinizdeki insanları, başkalarının hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olduklarında onları tanıyın.

Kaynak


Merve Akbağ

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Merve Akbağ..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.