Öğrenci Kariyeri Banner

Elon Musk, Twitter'ın Mevcut Değerini Açıkladı!

Elon Musk, Twitter'ın Mevcut Değerini Açıkladı!

Elon Musk'ın 44 Milyar dolara satın aldığı Twitter'ın mevcut değerini açıkladı. Verilere bakıldığında, Twitter'ın büyük ölçüde değer kaybettiği görülüyor.

En popüler sosyal medya platformlerından biri olan Twitter, 2006 yılında kurulmasıyla birlikte oldukça büyük kitleler tarafından kullanılmaya başlandı. Tesla'nın sahibi Elon Musk tarafından geçtiğimiz yıl satın alındığında 44 milyar dolar değerinde olan şirketin değeri, Musk'ın açıklamasına göre ciddi oranda düştü.

Şirket Geliri Yüzde 40 Eridi!

The Information ve The New York Times tarafından gönderilen bir e-postaya göre Elon Musk Twitter'a yaklaşık 20 milyar dolar değer belirledi. Not, Cuma günü Twitter çalışanlarına yeni bir hisse senedi tazminat programını duyurmak için iletildi. Notta Musk, Twitter'ın istikrarsız bir mali konumda olduğu uyarısında bulunarak şirketin bir noktada nakit parasının tükenmesine sadece dört ay kaldığını belirtti.

Musk, aynı zamanda 250 milyar dolarlık bir değerlemeye giden açık ama zor bir yol gördüğünü, bunun da mevcut hisse senedi bağışlarını gelecekte on kat daha değerli hâle getireceğini söyledi.

Bu politika Twitter çalışanlarının her altı ayda bir hisse senedi satmasına olanak tanıyacak ve Musk'ın iddiasına göre çalışanlara likit hisse senedi verirken onları halka açık bir şirkette hisse senediyle gelen fiyat kaosundan da korumuş olacak.

Şirketin günlük gelirinin 2023'ün başında bir yıl öncesine göre yüzde 40 azaldığı ve 500'den fazla üst düzey reklam ortağının platformdaki harcamalarını durdurduğu belirtildi.

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.