Öğrenci Kariyeri Banner

Elon Musk'ın Neuralink'i Morbid Obezite Tedavisinde Kullanılabilir!

Elon Musk'ın Neuralink'i Morbid Obezite Tedavisinde Kullanılabilir!

Elon Musk'ın insan beyni ile makineyi birleştiren teknolojisi Neuralink'in obeziteyi de tedavi edebileceği gündemde. Musk, beyne yerleştirilen bir implant yardımıyla tedavinin mümkün olabildiğini belirtti.

Morbid obezite hastalarının iştahını kesmek için beyinlerine implant yerleştirilebilir.

Elon Musk’ın insan ve makine arasında bir bağ kurmayı hedeflediği Neuralink çalışmalarına devam ediliyor. Neuralink’in tam olarak hangi alanlarda kullanılabileceği ile ilgili henüz pek bir gelişme yok. Ancak daha önceki testlerde beyin gücüyle bilgilsayar kontrolü gibi çalışmalar görmüştük.

Beyindeki iştah artışına neden olan bölgeye iplantlar yerleştirilecek.

Musk, röportajının bir bölümünde “Bilirsiniz, birisinin hayatının baharında olduğu ve bir motosikletle kaza yaptığı ve 25 yaşındaki birinin kendi kendini besleyemediği bir yer. Bu, düzeltebileceğimiz bir şey” sözleriyle insanların hayatlarını değiştirmek istediğini dile getirmişti.

Pek çok hastalık gibi morbid obezite hastalarının maillerine de sıklıkla denk geldiklerini söyleyen Musk, beyindeki iştah artışına sebep olan bölgeye implantlar yerleştirilerek bu sorunun büyük ölçüde çözülebileceğini iddia ediyor.  

Cambridge Üniversitesi’nden metabolizma ve tıp Profesörü Sadaf Farooqi de projenin mümkün olduğunu söylüyor. Farooqi, beynin hipotalamus bölgesine odaklanılırsa iştah artışına sebep olan sorunların çözülebileceğini belirtiyor.  

Morbid Obezite Nedir?  

Genel olarak vücuttaki metabolizmanın aşırı yavaşlaması durumuyla ortaya çıkıyor. Uzmanlar, bu hastalığın net bir sebebinin belirlenemediğini ve kişiden kişiye farklı sebeplerle oluşabileceğini belirtiyor. 

Morbid obeziteye sahip kişilerin büyük bir çoğunluğunun yaşam standartları büyük ölçüde düşüyor ve kendi ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanıyorlar.

Konuyla ilgili uzmanlar, morbid obezitenin kişilerin ömrünü kısaltabileceği ve acılı bir ölümle sonlanabileceği konusunda uyarıda bulunuyor.

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.