Öğrenci Kariyeri Banner

Elon Musk'ın Hayatından Çıkaracağımız 7 Özel Ders

Elon Musk'ın Hayatından Çıkaracağımız 7 Özel Ders

Hepimiz hayatımızın bir kısmında bize yol gösterecek, örnek almak isteceğimiz bir rol model arayışında oluruz. Bu rol model bazen ailemizden birisi olur bazen de çok sevdiğimiz ünlü bir kişilik.

Bugün bize ilham verecek, rol model olacak kişi Elon Musk. Kendisi SolarCity’nin başkanı, Tesla ve SpaceX’in kurucusu ve CEO’su. Güney Afrika asıllı Amerikalı mucit ve girişimci. 21.yüzyılın belki de en büyük girişimcilerinden biri. Onun hayatını inceliyor oluşumuzdaki sebep hayatından çıkarabileceğimiz, bizi motive edecek bir hayat hikayesine sahip oluyor oluşu. 

İşte sizin için listelediğimiz o maddeler…

Çalışmak Onun Felsefesi

Hayatına bu kadar başarı sığdırmış bir insanın şans eseri bu başarıyı yakaladığını düşünemeyiz. Kendisi haftada 100 saat çalışan biri. 

İnsanların Sorunlarına Çözüm Arayan Biri

Elon Musk, başlattığı her girişimde insanların problemlerine çözüm olmaya odaklanıyor. İnsanların, yenilenemez enerji kaynaklarına bağımlılığını azaltmak için bir güneş enerjisi pili olan PowerWall’u tanıttı.

Sınırları Olmayan Biri

Dünya üzerindeki çoğu eğitim sistemi hayal gücünü destekler nitelikte değil. Çoğu sistem aynı fikirlere, ideallere sahip tek tip yetiştin üretmeye odaklı. Elon Musk ise düşünürken ve hayal ederken sınırların dışına çıkılması gerektiğine inanıyor. 

Başarısızlıklarından Ders Alıyor

Başarılı çoğu insanda olduğu gibi Elon Musk da hatalarından ders almayı bilen biri. Tesla Motors ve SpaceX zor zamanlardan geçti ve iflasın eşiğine gelmişti. Buna rağmen başarısızlık ortamına saplanmadı ve bu durumları atlatmayı bildi.

Asla Yetinmedi

PayPal, Tesla gibi büyük başarılarından sonra bunlarla yetinebilir, hayatının sonuna kadar maddi kaygıları olmadan yaşayabilirdi. Ama o bunlarla yetinecek birisi değil. O her gün çok çalışıyor ve geçmiş başarıları konuşmak yerine daima ilerlemeye odaklanıyor.

Sunduğu Ürünlere Hakim

Buna en iyi örnek, Tesla S’i deneyimlemek için sık sık çocuklarıyla 3200 mil yolculuk yaptı. Bu onun gelecekte daha iyi modeller geliştirmek için daha fazla bakış açısı kazanmasına olanak sağlar. 

Doğru İşe Doğru İnsan

Elon Musk kendisiyle beraber çalışmak isteyenleri dünyanın dört bir yanından arayarak buluyor. İçlerinde en iyi düşünürleri ve hayalperestleri seçerek güçlü bir ekip kuruyor.

Özgün İçerik


Halil Pınarbaşı

Beykent Üniversitesi - Endüstri Mühendisliği

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.