Öğrenci Kariyeri Banner

Ehliyet Almayı Düşünenlerin Dikkatine: Yeni Yılda Ehliyet Almanın Maliyeti Açıklandı!

Ehliyet Almayı Düşünenlerin Dikkatine: Yeni Yılda Ehliyet Almanın Maliyeti Açıklandı!

Yeni yılla birlikte artan sınav ve harç ücretleri, ehliyet almak için gereken maliyetin de artmasına neden oluyor. Sınav ve harç bedellerindeki artışla birlikte toplam maliyetin 10 bin TL'yi geçmesi bekleniyor.

Yeni yılın yaklaşmasıyla birlikte birçok hizmetin bedelleri de yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Özellikle artan sınav ve harç bedellerine sürücü kursları da eklenecek ve 2023 yılında ehliyet almak için gereken maliyet 10 bin TL'nin üzerine yükselecek.

7 Bin TL'den 10 Bin TL'ye Yükselecek!

2023 yılı ile birlikte sınav ve harç bedellerinin artması, ehliyet için gerekli maliyetin de direkt olarak artmasına neden oldu. Kursların eğitim masrafları ve sınav ücretleri sonrası 2023 yılı için ehliyet maliyeti 10 bin TL'yi geçti. Şu anda 130 TL olan yazılı sınav harcının ardından 160 TL'lik direksiyon harcı ödeniyor. Kurs ücreti ise 7 bin TL civarında.

2023'te ise B sınıfı ehliyetin harcı 1.116 TL'den 2 bin 489 TL'ye yükselecek. Bu da toplam maliyetin 10 bin TL'nin üzerine çıkacağı anlamına geliyor. A sınıfı ehliyet için ise harç ücreti 370 TL'den 825 TL'ye çıkacak

Ehliyet kurslarının ücreti valilik, milli eğitim müdürlüğü ve sürücü kurslarını sağlayan şirketler tarafından belirleniyor olsa da belli başlı harç ücretlerinde mecburi artışlar yaşanıyor. Ayrıca kursu sağlayan şirketler eğitim ücretini kendileri belirlediği için bu ücretler ilden ile de değişiyor.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.