Öğrenci Kariyeri Banner

Efsanevi Müzik Grubu Hologramları İle Geri Döndü!

Efsanevi Müzik Grubu Hologramları İle Geri Döndü!

Efsanevi müzik grubu ABBA, avatarlarıyla sahnelere döndü. Grup, Londra’daki Queen Elizabeth Olympic Park’ta özel olarak tasarlanan ABBA Arena isimli sahnede hologram olarak konser verdi.

1972 ve 1982 yılları arasında etkin olan İsveçli pop müzik grubu ABBA , 40 yıl sonra ilk albümleri ‘Voyage’ı geçen yıl çıkararak son kez ortak bir çalışma yapacaklarını açıklamıştı. İsveçli efsanevi pop müzik grubu ABBA, Londra'da kendileri için özel olarak kurulan arenada gençlik görüntülerini içeren hologramlarıyla konser gerçekleştirdi.

6 Yıllık Bir Çalışmanın Ürünü!

ABBA üyeleri Agnetha, Björn, Benny and Anni-Frid’in en yeni motion capture teknolojileri kullanılarak tasarlanan avatarları, ABBA Voyage konserlerine özel olarak “ABBAtar” olarak adlandırılıyor. Ve bu gerçeğini asla aratmayan ABBAtar’lar, son derece profesyonelce yapılan ışık tasarımının içinde izleyenlere adeta gerçekliğin nerede bittiğini unutturuyor.

Ancak bu enteresan deneyimin arkasında yalnızca sanal gerçeklik ve dijital sahne tasarımcılarının olmadığını belirtmek gerekli. Çünkü ABBA Voyage’ı hayata geçirmek için ABBA üyeleri de dahil onlarca yetenekli müzisyen, görsel tasarımcı; dansçı ve koreograf da pandemi döneminden bu yana ter döküyor.

Yapımcılar Svana Gisla ve Ludvig Andersson, bu fütüristik konser konseptinin tam 6 yıllık bir çalışmanın ürünü olduğunu ve gelecekte birçok nostaljik grubun yanı sıra güncel müzisyenlerin de bu hologram konser prodüksiyonlarını tercih edebileceğini belirtiyor.

 

 

Kaynak 1

Kaynak 2


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.