Öğrenci Kariyeri Banner

Edu Uzantılı Mail Adresinizle Ücretsiz Erişebileceğiniz Servisler

Edu Uzantılı Mail Adresinizle Ücretsiz Erişebileceğiniz Servisler

Üniversite öğrencilik yıllarımızda hepimiz “Nerede beleş, oraya yerleş!” ilkesini benimsemiş ve buna göre icraatlarda bulunup ücretsiz fırsatları her yerde aramaya çalışmışızdır. 
Teknolojinin hayatımıza hızla girmesiyle ve günümüzde çevrimiçi imkanların artmasıyla karşımıza çıkan öğrenci arkadaşlarımızı mutlu edecek bu ücretsiz fırsatları sizin için derledik. Artık üniversite hayatımızı daha verimli ve daha imkanlı hale getirebiliriz.
Öyleyse başlayalım…
İlk olarak mühendislerin olmazsa olmazlarından olan orijinal yazılım programlarından başlıyoruz.
1.    Jetbrains
Eğer biraz olsun programlama dillerine hakimseniz öyleyse Java ve Python programlarını duymuşsunuzdur. Jetbrains yazılımı ise bize bu programların geliştirici araçlarını kullanımı sunar ve öğrenci e-posta adresimizle bunu tam sürüm olarak ücretsiz elde edebiliriz. 

2.     Github Yazılım Dünyası 
Github sayesinde kod yazarları, projelerini geliştirir ve kolayca yayınlama fırsatı yakalar, her öğrenci kişisel blog kurabilir ve projelerini, yazılarını bu blogda paylaşabilir; sadece bunlarla da kalmayıp Github’ın öğrenciler için ücretsiz kullanıma açtığı “Github student developer pack” paketi sayesinde başka birçok hizmete erişim sağlanabiliyor.


Yazılım geliştirme ile uğraşan depolama ve sınama alt yapısı sunmakla beraber; ücretsiz alan adı, SSL sertifikası, toplu e-posta gönderimi, sanal pos alt yapısı ve Digital Ocean sunucu oluşturma kredisi oluşturma gibi fırsatları da beraberinde getirir.
Kaydolması gayet kolay: https://github.com/ sitesinden edu uzantılı e-posta adresimizle giriş yapıp kaydolduktan sonra e-posta adresimize gelen onay maili ile aktivasyon işlemini gerçekleştiriyoruz. Ardından https://education.github.com/pack/offers sitesine girip “get your pack” butonundan işlem yapıyoruz. 
Paketin içinde bulunan bazı diğer servisler:

  •      Name.com: 1 senelik domain ve SSL
  •      Namecheap: 1senelik .me domain ve SSL
  •      Tech domains: 1 yıllık ücretsiz “.tech” domain ve e-posta hesabı
  •      AWS: Amazon Web Servers’ta $100 kredi
  •      Canva: 1 senelik sosyal medya hesapları veya diğer projeleri için tasarımlar yapabilme imkanı sunan internet sitesine erişim
  •      Unity: Gerçek zamanlı oyun geliştirme yazılımı
  •      Bootstrap Studio: Responsive websitesi tasarlama imkanı sunan yazılım
  •      Educative: 6 aylık ücretsiz online eğitim platformu ile 60+ yazılım kursuna erişim

3.    Microsoft Office
Microsoft Office için Word, Excel ve Power Point, Outlook, Onenote ve diğer tüm Microsoft programlarının tamamı öğrenci e-postanızla en güncel sürümünü kullanmak mümkün ve bu fırsatı kesinlikle kaçırmayın derim! Aşağıdaki linkten tıklayıp öğrenci adresi ve şifrenizle giriş yaptığınız takdirde sizi zaten bu fırsata yönlendirecektir:)

Microsoft Office uygulamalarını ücretsiz servisle kullanabilme özgürlüğü için tıklayınız

4.    Microsoft DreamSpark
Microsoft’un bir diğer önemli uygulaması olan bu servis sayesinde üniversite öğrencilerinin, Microsoft yazılım geliştirme ve tasarım araçlarını ücretsiz olarak indirmelerini ve kullanmaları mümkün. Örneğin, Microsoft’un başlıca Microsoft Visual Studio, Office 2016 gibi programlarını ücretsiz bir şekilde edinebilirsiniz.  Servisten yararlanabilmek için ilk olarak bir Windows Live ID (msn, Hotmail, Windows live) hesabı alınması gerekmektedir. Ardından üniversitenizin ismi ve öğrenci edu uzantılı e-posta adresinizle doğrulama işlemini yaptıktan sonra ücretsiz olarak kullanmaya başlayabilirsiniz. 


5.    Autodesk
Autodesk altında mühendislik öğrencilerinin çok fazla kullandığı AutoCad modelleme programını ve diğer sunulan programlar da dahil öğrenci olduğunuz müddetçe kullanabilirsiniz. Öğrenci olduğunuzu onaylamak için öğrenci kimliğinizi taratılmış pdf dosyası veya transkriptinizi yüklemeniz gerekmektedir. Gayet kolay ve hızlı bir şekilde onaylanma işlemi için geri dönüş alacaksınız.
Öğrenci aboneliği için tıklayın

6.    Microsoft Azure 
Microsoft Azure Eğitim Merkezi, akademik kullanıcıların bulut kredisi ile öğrencilerin projesini yönetmesine ve araştırma yapmasına yardımcı olan bir araç sunar. Kullanıcıların aylık bir kredi limitleri olur ve sınıf oluşturup eğitime başlanır.

Öğrenciler için olan ücretsiz $100 kredisi kullanıldıktan veya 12 aydan sonra ne olur?
Kullanılabilir kredinizi tükettiniz veya 12 aydan sonuna kadar, Azure aboneliğiniz devre dışı bırakılır. Öğrenci olduğunuz süre boyunca bunu yenileme hakkına sahip olursunuz. 
Tüm diğer sorularınız ve aboneliğe sahip olmak için linke tıklayınız.

Bonus: İndirimli Hizmetler
Digitalocean: Web siteniz için alan adı almak istiyorsanız doğru adres için tıklayın.
Ioncube: PHP programlama dilinin kullanıldığı dosyaların şifrelemesi sonucu dosyaları çalıştırabilmek için şifreleri çözen karşı program ioncube tarafından yapılıyor ve senin de ilgin varsa bu konuda indirim elde edebilirsin. Ioncube öğrenci indirimi ve daha fazla bilgi edinmek için tıklayınız
Adobe: Adobe ürünleri iş dünyasında sıklıkla karşımıza çıkıyor ve güzel olan haberse şu ki lisans öğrencileri için %60 indirim yaparak biraz olsun makul fiyatlara indiriyor. Yani Photoshop, Premier, Illustrator gibi tüm programların bulunduğu Creative Cloud normal kullanıcılara aylık 332 TL iken öğrencilere aylık 125 TL oluyor.
Abonelik için hemen tıklayınız


Spotify: Müzik keyfimize diyecek yok! Bireysel aylık ücreti 17.99 TL olan Spotify Premium’u öğrenci e-postamızla %50 indirim ile ulaşabiliriz.
Spotify Abonelik
Apple Music: Spotify’dan daha ucuz olan Apple Music ise Bireysel aylık abonelik ücreti 13.99 TL iken öğrencilere yine %50 indirim ile aylık 6.99’a b8 fırsatı bizlere sunuyor.
Apple Music Abonelik

Not: Öğrenci e-postanıza giriş yapmakta sorun yaşıyorsanız hafta içi mesai saatleri içerisinde üniversitenizin Bilgi İşlem Daire Başkanlığını telefonla arayarak destek alabilirsiniz.


ÖZGÜN İÇERİK

Öğrencilerin Hayatını Kolaylaştıran 5 Uygulama


Eda Nur Soysal

Hevesli yazar, bilim insanı, araştırmacı👩🏻‍🔬

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.