Öğrenci Kariyeri Banner

e-Devlet'e Nöbetçi Eczane Bulma Özelliği Eklendi

e-Devlet'e Nöbetçi Eczane Bulma Özelliği Eklendi

e-Devlet sistemine vatandaşların işini kolaylaştırabilecek bir hizmet eklendiği duyuruldu. Yeni özellikle birlikte, ülke genelindeki tüm nöbetçi eczanelere tek bir sayfa üzerinden ulaşılabilecek.

Dışarı adım atmanızı gerektirmeden telefonunuz veya bilgisyaraınız vasıtasıyla resmi işlemlerinizi halletmenizi sağlayan devlet portalı e-Devlet, birçok hizmete kolay ulaşım sağlıyor. Yeni haberler de vatandaşlara kolaylık sağlayabilecek bir özelliğin ekleneceğini gösteriyor. 

e-Devlet’te Kullanıma Açıldı

‘Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTC) - Nöbetçi Eczane Sorgulama Hizmeti’, e-Devlet sistemine eklendi. Bu hizmetin, ülke genelindeki tüm nöbetçi eczanelerin tek bir sayfa yoluyla öğrenilmesine imkan sağlayacağı belirtildi. Sayfada yer alacak eczane bilgilerinin, Türk Eczacıları Birliği (TEB) tarafından aktarılacağı ve il sağlık müdürlüklerince onaylanacağı söylendi. 

e-Devlet sistemine yeni eklenen özelliğe buradaki bağlantıya tıklayarak ulaşabilirsiniz. TİTCK- Nöbetçi Eczane Sorgulama ismi altında açılan sayfada ilk yapmanız gereken şey, ‘İl Seçimi’ bölümünden nöbetçi eczane aradığınız ili seçmek.

Bunun ardından da alt kısımda yer alan nöbet tarihini seçmeniz gerekiyor. Daha sonra ise seçtiğiniz yerdeki nöbetçi eczaneler, hem adresleri hem de harita görüntüleriyle karşınıza çıkıyor. Son açılan sayfanın sağ tarafından da ilçe seçebilirsiniz.

Yeni eklenen özelliğe, e-Devlet’in anasayfasında bulunan ‘e-Hizmetler’ sekmesindeki ‘Yeni Eklenen Hizmetler’ bölümünden veya arama kısmından da ulaşabilirsiniz.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.