banner

Hem sağlığa hem de kişisel gelişime çeşit çeşit faydası olan kitap okumanın 10 faydasını sizler için listeledik.

1.Zeka Geliştirir

Kitap okumak zihin sağlığı açısından son derece önemlidir. Okunan kelime ve hikayeye olan konsantrasyon beynin uyarılmasını sağlar. 

 

2.Stresi Azaltır

Stres günümüzün en büyük problemlerinden birisi. Özellikle de strese uzun süreli maruz kalmak sağlık açısından oldukça zararlı. Okuduğumuzda rahatlıyoruz.  Çoğu insan okurken oturur.  Vücudumuz herhangi bir harekette bulunmaz, dinlenir. Nefesimiz yavaşlar ve sakinleşiriz. 

 

3.Daha İyi Bir Kelime Haznesi Oluşturmaya Yardımcı Olur

Kitap okuyucularının daha zengin bir kelime dağarcığına sahip olduğu kanıtlanmıştır, bu nedenle başkalarına söylemek istedikleri her şey için en iyi ifadeyi bulmaları daha kolaydır. Ne kadar çok okursanız, kelime bilginiz o kadar zenginleşir. Dahası, kitaplar kesinlikle bir bilgi hazinesidir!

 

4.Hayal Gücünü Geliştirir

Bilinmeyen yerleri okuduğumuzda, zihnimiz küçük ekranlardan görüntüleri belleğe kaydetmek yerine, kafamızdaki yaratıcı imgeleri yaratır. Böylece hayal gücümüz ve yaratıcılığımız okuyarak güçleniyor.

 

 5.Odaklanma ve Konsantrasyonu Geliştirir

Okurken, hikayenin düşüncelerine, karakterlere ve kitabın içeriğinin ne olduğuna konsantre oluruz. Diğer aktivitelerden farklı olarak okurken kafamızda paralel düşünceler veya karmaşık durumları yorumlamayız. Ne kadar uzun okursak, o kadar konsantre oluruz. Öğrenme konsantrasyon gerektirir bu nedenle, kitap okumak kişinin konsantre olma yeteneğine yatırımdır ve sonuç olarak başarılı öğrenmenin temelidir.

 

6.Dil Becerisini Geliştirir

Yabancı bir dilde okumak başlangıçta daha fazla çaba gerektirir, ancak kelime dağarcığımızı zenginleştirir. Dinleyerek telaffuzunuzu geliştirirken, okuyarak hem gramer, hem de yeni kelimeler öğrenirsiniz. Üstelik kelimelerin farklı cümlelerde farklı anlamlarını da öğrenmiş olursunuz.

 

7.Yeni Bilgiler Verir

Yaşadıklarımızın bize en iyi izlenimi verdiği doğrudur, ancak günlük yaşamda her yerde olmak ve her şeyi denemek imkansızdır. İnsanlar, bilgiyi  uzaktan ve  nesiller boyunca aktarabilen tek türdür. Yazılı bir dil bizi diğer tüm türlerden ayırır! Bilgiyi hızlı bir şekilde aktarmamızı ve daha hızlı gelişmemizi sağlar ki bu teknolojik ilerleme çağında zaten hayal gücünün sınırlarını aşmaktadır. Bu yüzden binlerce yıldır okuyarak evrim geçiriyoruz!

 

8.Yeni Fikirler Üretmeye Yardımcı Olur

Okumak bizi düşünmeye teşvik eder. Bazen okuduğumuz içeriğe göre rüya görmeye bile başlarız. Ek olarak, okumak bize okuyucunun kendisi hakkında düşünmemiş olabileceği yeni bakış açıları verir! Böylece, okuyarak yeni fikirler ve ilhamlar alırız.

 

9.Daha İyi Bir Yazma Becerisi Sağlar

İyi bir yazar olmanın yolu, iyi bir okur olmaktan geçer. Düzenli kitap okumak, bir yazarın sahip olması gereken nitelikleri elde etmek için son derece önemlidir. Okuyarak yazım, anlam, dilbilgisi, noktalama gibi dilin temel nitelikleri kolayca öğrenilebilir.

 

10.İletişim kurma becerisini güçlendirir

Ne kadar çok kitap o kadar çok yeni hayat tanımak demektir. Okuduğunuz her öykü, başka insanların hayatlarından bölümler tanıtır. Onların mutluluklarına, sıkıntılarına, yaşadıkları zorluklara tanık olursunuz. Kitap okuma bize iyi bir iletişim kurma ve empati yapma yeteneği kazandırır. Bu sayede kendimizi karşımızdakinin yerine koyabilir, onun gibi düşünmeye ve hissetmeye çalışabiliriz.

Özgün İçerik

 

 

 

banner
Top Selling Multipurpose WP Theme
banner

Yorum Bırakın

Instagram İçeriklerimiz

Adblock Detected

Please support us by disabling your AdBlocker extension from your browsers for our website.