Öğrenci Kariyeri Banner

Duygularınızdan Kaçtığınızı Gösteren 6 İşaret

Duygularınızdan Kaçtığınızı Gösteren 6 İşaret

Başa çıkması zor duygulardan sürekli olarak kaçınmanın bir sorun olduğunu söylemeliyiz.

1. Baskın duygularla hayatı yönetirsiniz.

İnsanların çoğu öfke ve endişe gibi baskın duygulara sahiptir. Diğer duygulardan kaçınmak için tüm enerjinizi öfkeyle ve endişeyle açığa çıkarıyorsanız belki de başka duygulardan kaçmak istiyorsunuz. Baskın duyguların hayatınızı yönettiği zamanlarda her zaman tek bir duygu öne çıkar. Günlük hayatta duygusal kapasitenizde sadece öfke ve endişeye yer varsa bu durumda sakinleşmek ve neden böyle hissettiğinize odaklanmak gerekir.

2. Başkalarına yardım edersiniz.

Başkalarına yardım etmek daha iyi ve hissetmenin harika bir yoludur. Ancak bazı insanlar başkalarına yardım etmeyi kendi acılarını ve duygularını bastırmak için kullanır. Başkalarının sıkıntılarını ve dertlerini dinleyerek kendi dertlerinizden uzaklaşıyorsanız, bu durum duygularınızdan kaçtığınızı gösteriyor olabilir.

3. Sık sık uyumak istersiniz.

Uyku duygusal olarak başa çıkmamız gereken her şeyi sıfırlama görevi görür. Bazen kendinizde yaşamak için enerji bulamazsınız ve duygularla baş etmek de büyük bir enerji gerektirir. Böyle durumlarda uyku bir kaçış olarak görülür. Uzun bir uykudan sonra kendinizi dinlenmiş hissetmemek de bunun bir işareti olabilir. Uyuyarak kaçmak yerine duygularınızla yüzleşmelisiniz.

4. Sevmediğiniz işleri ertelersiniz.

Sevmediğiniz işleri erteleyip sevdiğiniz işlere yoğunlaşarak ortaya çok daha yaratıcı işler koyabilirsiniz. Ertelemeden kaynaklı işler giderek zorlaşır ve zamanı yetiştiremeyebilirsiniz. Ajandanıza günlük yapacaklarınızı yazmalı ve bu listeye uymalısınız. Her yapılan işin üstünü çizmek size iyi gelecektir.

5. Geçmişi düşünüp nostaljik hissetmek istersiniz.

Duygusal teselliye ihtiyacı olan insanların geçmişe dönmeyi istediği biliniyor. 1980-1990’lı yılların içeriklerini tüketmek ve bu zamanları hatırlamak buna örnek verilebilir. Sizi çocukluğunuza ve mutlu hissettiğiniz zamanlara götüren bu düşünceler, yaşadığınız şu anda olan olaylarla yüzleşmekten kaçırıyor olabilir. Günümüze dönüp gerçeklerle yüzleşerek aşama aşama sorunlarınızı çözmenizi öneriyoruz.

6. Başkalarını suçlarsınız.

Böylelikle hissettiğiniz acılardan uzaklaştığınızı zannedersiniz. Ancak bunu yapmak hayatınıza ve ilişkilerinize zarar verebilir. Duygularınızın sizi ele geçirmesine izin vermeyin.

Kaynak için tıklayınız


Simay Kurtçu

Site İçerik Koordinatörü

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.