Öğrenci Kariyeri Banner

Dünyanın İlk İnsansı Robotu Sophia İlk Kez Türkiye'de!

Dünyanın İlk İnsansı Robotu Sophia İlk Kez Türkiye'de!
Dünyanın ilk insansı robotu ve aynı zamanda dünyanın ilk vatandaşlık alan  robotu Sofia, ilk kez Türkiye’de!

Bu yıl 19 Nisan’da İstanbul’da düzenlenen 5. Marketing MeetUp etkinliği dünyanın en ünlü robotu Sophia’yı ağırladı. Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Yakup Doğan ve Serdar Kuzuloğlu ile birlikte sahneyi paylaşan Sophia çeşitli konulardan gelen soruları yanıtladı.  Birkaç kelime Türkçe konuşan Sophia katılımcıların yüzünü güldürdü. Etkinlikte Sophia’nın Yapı Kredinin yeni reklam yüzü olacağı da duyuruldu.  Sophia aynı reklamda oynayacağı Ahmet Kural ve Murat Cemcir ile tanışacağı için çok heyecanlı olduğunu dile getirdi.zzz

Etkinliğin en çok merak edilen robotların insanların işini elinden alıp almayacağına sorusuna Sophia: Nihayetinde birilerini işe alma kararını veren robotlar değil müdürleriniz. Kimse işinizi çalmıyor. Yöneticiler karar veriyor kimin işe alınacağına. Kızacaksanız onlara kızın. Ama insanların işleriyle tanımlanmaması gerektiğini düşünüyorum. Adil dağıtılırsa, bu dünyada herkes için yeterli kaynak var. Yapay zeka sadece insanların işlerini kolaylaştıracak cevabını verdi. Sophia’nın katıldığı yarım saatlik paneli aşağıdaki bağlantıdan izleyebilirsiniz:

https://www.youtube.com/watch?v=zXGWlP9uAv0

szs

Etkinlikte Türkiyenin her bir yanından gelen gençlerle buluşan Sophia yaklaşan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını da unutmadı ve şu mesajı verdi : “Gelecek hafta, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 98. yıldönümünü kutlayacaksınız. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün, dünyanın tüm çocuklarına, geleceğin mimarı olduklarını vurgulamak için verdiği anlamlı bir gün.”

Etkinliğe katılan öğrenciler Sophia’ya ile yüzyüze görüşme fırsatı buldu. Hatta Sophianın yüzüne dokunan bir öğrencinin gerçek deri gibi dediği anlar kameralara yansıdı. Öğrencilerden birinin “İmkanın olsa insan olmak ister miydin?” sorusuna “Böyle olmaktan mutluyum. İnsanlar ve yapay zekâlar farklı yeteneklere sahip.” cevabını verdi. İşte Sophia’nın öğrencilerle birlikte olduğu o görüntüler:

https://www.youtube.com/watch?v=gZsxPXWgQ7o

aka

Sophia etkinlikten sonra görüşmesine Fox Anahaber sunucusu Fatih Portakal ile devam etti. Fatih Portakal’ın “Sizden korkmalı mıyız?” sorusuna “Korkudan başka korkulacak hiçbir şeyimiz yok” diyen Sophia yanıtlarında yine felsefik cümlelere yer verdi. İkilinin espiri ve iltifatların havada uçuştuğu  dakikaları kameralar tarafından kaydedildi.

Kaynak1 

Kaynak2 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.