Öğrenci Kariyeri Banner

Dünyanın En Sinirli Ülkeleri Açıklandı: Türkiye Yine Şaşırtmadı

Dünyanın En Sinirli Ülkeleri Açıklandı: Türkiye Yine Şaşırtmadı

ABD merkezli global düzeyde araştırmalar yapan anket şirketi Gallup, dünyanın en sinirli ülkelerini açıkladı. Türkiye, listenin ikinci sırasında yer aldı.

Global araştırma şirketi Gallup, ‘Global Emotions’ raporunu yayınladı. Raporda, dünyanın en sinirli ülkelerinin hangileri olduğu açıklandı.

Birinci Sırada Lübnan Yer Aldı

Geçtiğimiz yıl üçüncü sırada olan Lübnan ilk sıraya yerleşirken, Türkiye de ikinci sırada bulunuyor. Dünyanın en sinirli ülkeleri sıralamasında Türkiye’yi sırasıyla Ermenistan, Irak, Afganistan, Ürdün, Mali ve Sierra Leona takip ediyor.

Lübnan’da halkın yüzde 49’u kendisini ‘sinirli’ olarak tanımlarken, bu oran Türkiye’de yüzde 48 olarak geçti. Çıkan sonuçlara göre ülkenin yarısı sinirli. Her yıl tekrarlanan araştırmada Türkiye, 2020 yılında en sinirli 6'ncı ülkeydi.

O yıl en sinirli ülke, yüzde 45 oranla Ermenistan olarak açıklanmıştı. İkinci sırada yüzde 44 ile Irak yer alırken, üçüncü sıraya yüzde 43 ile İran bulunuyordu. Türkiye’nin iki yılda daha da sinirlenerek 4 sıra birden yıkarı çıktığı görülüyor.

En Sakin ve Mutlu Ülke El Salvador

Pozitif duygularla ilgili yapılan araştırmanın sonuçlarında ise birinci sırada 82 puanla El Salvador yer aldı. Yani El Salvador, en pozitif ve mutlu ülke seçildi.

Uzmanlara göre, dünya genelinde devam eden sosyo-ekonomik kriz ve paraların sert değer kaybı karşısında bu sonuçlar normal olarak karşılanıyor.

 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.