Öğrenci Kariyeri Banner

Dünyanın En İyi 10 IT Şirketi Açıklandı!

Dünyanın En İyi 10 IT Şirketi Açıklandı!
IT sektörü dünyadaki en hızlı büyüyen sektörlerden biridir. Günümüzde işletmelerin merkezinde yer alan bilgi teknolojisi ile, sektörler büyük bir gelişme kaydetti. Pazar büyüyor ve BT kabul oranı her yıl artıyor. Bulut(cloud), hareketlilik gibi yeni alanlar şimdi hizmetleri yönlendiriyor. Tüm şirketler geleneksel IT servislerinden modern teknoloji sunumlarına kadar geniş bir BT hizmetleri yelpazesi sunuyor. Dünyanın önde gelen bilişim şirketleri, IBM, Accenture, Microsoft gibi şirketleri ve ardından TCS, Capgemini ve kurumsal yazılım devleri Oracle & SAP gibi şirketleri taşıyor. Cognizant ve CSC de listede. Gelir ve Kâr temelinde 2016 yılında dünyanın en iyi 10 IT şirketinin listesi.

10. CSC

CSC veya Computer Sciences Corporation, dünyanın en eski BT şirketlerinden biridir. 1959'da Roy Nutt ve Fletcher Jones tarafından kuruldu.



CSC, en son haberlere göre HP şirketleri ile birleşmeyi oluşturacak. Birleşme oluştuğunda IT sektöründe en iyi oyuncu olması bekleniyor. CSC, uzun zamandan beri teknoloji endüstrisinde bilinen bir isim olmuştur.

CSC'nin global bir varlığı var. Amerika, Afrika, Asya, Avrupa, Avustralya ve Ortadoğu'da mevcut. CSC, 60'dan fazla ülkede mevcuttur. 56000 güçlü iş gücüne sahiptir. Çeşitli endüstrilere hizmet ediyor:

1) Uzay ve Savunma

2) Otomotiv

3) Bankacılık ve Sermaye Piyasaları, Sigorta

4) İletişim, Medya ve Eğlence

5) Tüketici Ürünleri

6) Enerji

7) Sağlık, Yaşam Bilimleri

8) Perakende vs

Çeşitli yatay bölgelerde çeşitli BT hizmetleri sunmaktadır: Uygulama Hizmetleri, Büyük Veri ve Analitik, Bulut Çözümleri, Danışmanlık, Hareketlilik ve Sosyal vb. Global varlığı ve güçlü operasyonları ile BT hizmetleri konusunda lider bir sağlayıcıdır.

Gelir: 10132 Milyon $

Kâr: 395 Milyon $

teb_yazilim_manset

9. Cognizant Teknoloji Çözümleri

Cognizant, önde gelen bir BT servis şirketidir ve dünyadaki en iyi BT şirketlerinde göze çarpmaktadır. Cognizant'ın merkezi ABD'nin New Jersey kentindedir.



Cognizant, dünya genelinde bulunan 233000 çalışanın güçlü bir iş gücüne sahiptir. Mr Francisco D'Souza, şirketin CEO'su ve Cognizant'ı bilişim alanında büyük bir güç haline getirmeye aracı oldu.

Bilinçli, modern teknolojilere odaklanır:

1) Sosyal

2) Hareketlilik

3) Analytics

4) Bulut(Cloud)

Gordan Coburn şirketin başkanıdır. Cognizant, uygulamalar, analitik, iş süreçleri, altyapı hizmetleri, iş danışmanlığı, HCM, SCM vb. hakkında çözümler sunar.

Cognizant Hindistan'da belirgin bir artış gösterdi. Chennai, Pune, Bengaluru, NCR'da büyük ofisleri var ve 200.000'den fazla işgücünde birçok Hintli çalışanı var. İş dünyası için TCS, Infosys gibi markalarla rekabet eder. Son birkaç yıldır gerçekten güçlü bir oyuncu ve bir rakip haline geldi. Oracle, SAP, Microsoft, Pega, Salesforce gibi devlerle güçlü ittifaklara sahiptir.

Gelir: 12416 Milyon $

Kâr: 1623 Milyon $

8. Capgemini

Capgemini, merkezi Paris, Fransa'da bulunan küresel bir BT şirketidir. Capgemini, dünya çapında 44 ülkede bulunuyor. 180000 kişilik küresel bir işgücüne sahiptir.



Capgemini, Serge Kampf tarafından 1967'de Sogeti olarak kuruldu ve 1975'te CAP ve İkizler Bilgisayarları satın alarak Capgemini oldu. Capgemini önümüzdeki birkaç yıl içinde büyük bir artış gördü.

2001 yılında Paul Hermelin, grubun CEO'su olarak atandı. Capgemini gibi çeşitli BT hizmetleri sunmaktadır:

1) Uygulama Geliştirme

2) Ticari Hizmetler

3) Danışma

4) Altyapı Yönetimi

5) Hareketlilik, Bulut vb.

Capgemini, Havacılık ve Savunma, Endüstriyel Ürünler, Otomotiv, Sigorta, Bankacılık ve Sermaye Piyasaları, Yaşam Bilimleri, Tüketici Ürünleri, İmalat, Petrol ve Gaz, Yüksek Teknoloji, Telekom vb. Gibi çeşitli endüstrilere hizmet vermektedir. Capgemini, Ethisphere tarafından en etik şirket olarak seçilmiştir.  Capgemini geçtiğimiz günlerde Capgemini Group'a tamamen entegre olan IGATE adlı büyük bir bilişim şirketi satın aldı. IGATE, 2011 yılında PATNI Computers'ı da satın almıştı. Bu, Capgemini şirketleriyle IGATE, PATNI şirketlerini çalışanlarla birleştirdi.

Gelir: 13370 Milyon $

Kâr: 1242 Milyon $

7. Tata Danışmanlık Hizmetleri (TCS)

Hindistan'daki prestijli Tata Grubu tarafından desteklenen TCS veya Tata Danışmanlık Hizmetleri, sadece Hindistan'da değil, dünyanın önde gelen BT hizmetleri lider sağlayıcısıdır.



TCS, 1968'de kurulmasından bu yana Bilgi Teknolojileri, iş danışmanlığı ve dış kaynak kullanımı servislerinde liderdir. Marka, varlığından bu yana endüstride hesaba katılan bir güç olmuştur ve sağlam finansal istikrarı, Hindistan menkul kıymet borsaları olan NSE, BSE'de listelenmiştir.

Şirketin büyük bir marka değeri var ve toplam 350.000'den fazla çalışanı kuruluşun bir parçası. Bu da onu en büyük global BT şirketlerinden biri yapıyor.

TCS yalnızca Hindistan'da değil, uluslararası operasyonları nedeniyle küresel bir yere sahiptir. TCS'nin ana iştiraklerinden bazıları:

• TRDDC

• CMC Limited

• TCS Çin

• Hesaplamalı Araştırma Laboratuvarları

TCS, kitleler arasında popüler bir marka haline gelmiştir ve global bir BT markası olarak kendisini pazarlamak için sürekli yeni ve yenilikçi yollar bulmuştur. Marka, IPL takımları, maraton yarışları vb. gibi önemli etkinliklerin sponsorluğunu üstlendi. Bu markaya ek olarak TCS markasına çok fazla olumlu etkide bulunan sürekli bir özellikti.

Strateji cephesinde, şirket son yıllarda tüm dünyada satın alımlar yaparak operasyonlarını güçlendirdi. Bu satın almalar sadece şirketin büyümesine yardımcı olmakla kalmadı, aynı zamanda faaliyetlerini global ölçekte yaygınlaştırdı.

Gelir: 16238 Milyon $

Kâr: 3719 Milyon $

6. SAP

SAP, kurumsal paket yazılım alanında büyük bir güçtür. SAP, dünyadaki birçok şirket tarafından, işletmelerini kolaylaştırmak ve kıyaslamak için kullanılmaktadır.

SAP, Malzeme Yönetimi'nden satışlar ve dağıtıma, Mali Kuruluşlardan (FICO) Müşteri İlişkileri Yönetimine (SAP myCRM) başlayarak, herhangi bir sektör / işletme için eksiksiz bir paket sunar. Sadece yatay olarak değil aynı zamanda İmalat, Yüksek Teknoloji ve Perakende gibi endüstriye göre uyarlanmıştır.

SAP, dünya genelindeki tüm büyük BT şirketleri ile ittifaklar kurdu ve daha sonra uygulamada, bakım hizmetleri vb için SAP kullanan çok müşterilere hizmet verdi. Çeşitli aralıklarla birden fazla ürün sunmaktadır:

1. Analytics

2. İçerik ve İşbirliği

3. Müşteri İlişkileri Yönetimi

5. Finansal Yönetim

6. Beşeri Sermaye Yönetimi

7. Ürün Yaşam Döngüsü Yönetimi

8. Tedarik Zinciri Yönetim

9. Tedarikçi İlişkileri Yönetimi

SAP, 130'u aşkın ülkede mevcuttur ve dünya çapında çok sayıda müşteriye sahiptir. SAP esas olarak On Premise sistem sağlayıcısıydı, ancak teknoloji ve bulut çözümlerinde ortaya çıktıkça SAP artık HANA platformuna odaklanmaya başladı. SAP S4 / HANA, HANA için en yeni uygulama yelpazesidir.

Gelir: 23346 Milyon $

Kâr: 3429 Milyon $

5. Hewlett Packard Enterprise

Hewlett Packard, teknoloji endüstrisinde insanların PC'leri kullanma biçiminde devrim yaratan en büyük ve en eski isimden biridir.



Ayrıca yıllar geçtikçe kurumsal hizmetlerdeki varlığını arttırdılar. HP Enterprise, Kasım 2015'te ana şirket HP & Now'den ayrıldıktan sonra kurulan ve HP Inc ve HPE (HP Enterprise) olmak üzere iki şirketten oluşan yeni bir şirkettir.

HP Kurumsal, Sunucular, Depolama, Yazılım ve BT hizmetleri sunar. HP BT sektöründe ayak izini artırmak için büyük bir BT şirketi olan EDS'yi satın aldı.

Son haberlere göre HP Enterprise ve CSC, pazarda önemli bir IT oyuncusu olacak yeni bir şirket kurmak için birleşmeyi oluşturacak. HPE sıralamasında IT servisini ve yazılım gelirlerini düşündük. HPE'nin merkezi California, Palo Alto'da. HP inovasyon laboratuarı aynı zamanda HPE'nin bir parçasıdır. Grubun başkanı Meg Whitman'dır. HPE'nin dünyada 100.000'den fazla çalışanı bulunmaktadır. HP, 2008 yılında EDS (Elektronik Veri Sistemleri) satın alarak ortaya çıktı. 2009 yılına kadar markanın adı HP Enterprise Services olmuş ve hala ana Hewlett-Packard'ın bir parçası olmuştur. Sağladıkları:

1) Uygulama hizmetleri

2) BPO

3) Altyapı Hizmetleri

Gelir: 24200 Milyon $

Kâr: 1200 Milyon $

4. Oracle Corporation

Oracle SAP gibi, dünyadaki önemli bir kurumsal yazılım sağlayıcısıdır. Aslında SAP ve Oracle birbirlerinin en büyük rakipleri.



Larry Ellison liderliğindeki Oracle, yalnızca veritabanı ve sunucu teknolojilerinde değil, aynı zamanda Kurumsal yazılımlarda (Oracle Apps ve şimdi Oracle Fusion) bir dev. Kurucu üyelerden biri olan Larry Ellisson halen Safra Catz'ın şirketin mevcut CEO'su olan Mark Hurd ile birlikte şirketin Yönetim Kurulu Başkanı ve CTO'su.

Oracle'ın kurumsal pazarda geniş bir ürün yelpazesi var

1) Oracle Uygulamaları

2) Oracle Fusion

3) Oracle Fusion Middleware

4) Oracle Veritabanı

5) Java

Oracle, SUN'in satın alınmasından sonra da donanım alanında yer alıyor. Bu listede yazılım / IT iş gelirlerini ve rakamlarını aldık. Oracle, dünya genelindeki tüm coğrafyalardaki müşterileriyle dünya çapında mevcuttur. Dünyada 135.000'den fazla çalışana sahiptir. Oracle, satın almalarıyla da oldukça iyi biliniyor. Oracle, California, Redwood Shores'de SUN, BEA gibi büyümek için büyük şirketlerin çoğunu satın aldı. Oracle, Oracle yazılımını daha iyi bir şekilde entegre etmelerine ve desteklemelerine yardımcı olmak için SAP gibi tüm büyük BT şirketleri ile ittifaklar kurdu. Büyük bir markadır ve SAP gibi bir çok BT uzmanı kariyerleri için Oracle'a bağımlıdır. Oracle, çeşitli ortaklar aracılığıyla çok sayıda sertifikalar sunmaktadır.

Gelir: 29037 Milyon $ (Aralık-Kasım)

Kâr: 9198 Milyon $

3. Accenture

Accenture, sayı, teknoloji, danışmanlık ve dış kaynak kullanımı alanlarında BT devi. Accenture nispeten yeni bir IT oyuncusudur.



1989'da Andersen Consulting olarak kuruldu ve daha sonra 2001'de Accenture olarak yeniden adlandırıldı. Sadece Gelirler ve Kârlar açısından üçüncü büyük değil, aynı zamanda dünya çapında çok sayıda çalışanı da var.

Accenture'daki toplam çalışan sayısı 373000'dir. Bu çalışanlar arasından 100.000'den fazla çalışan Hindistan'da çalışmaktadır.

Merkezi İrlanda'dır. Dünyanın en tanınmış markalarından biridir. Şirket tarafından 2011 yılından beri kullanılan slogan “High Performance. Delivered” yani "Yüksek Performans" dır. Ulaştırıldı". Accenture, 5 işletmeye bölünmüştür

1) Accenture Stratejisi

2) Accenture Danışmanlığı

3) Accenture Digital

4) Accenture Teknolojisi

5) Accenture İşlemleri

Accenture, otomotiv, bankacılık, finans, perakende doğal kaynaklar, sağlık, medya, kamu hizmetleri vb. Hemen hemen tüm endüstri sektörlerinde hizmet sunmaktadır. Pierre Nanterme, şirketin CEO'sudür. Accenture uzun yılların en iyi işverenidir ve NYSE'de listelenmiştir.

Gelir: 33037 Milyon $ (Aralık-Kasım)

Kâr: 3250 Milyon $

2. Microsoft Corporation

Microsoft, insanların ve işletmelerin teknolojiyi kullanma biçiminde devrim yaratan teknoloji şirketlerinin en büyük isimlerinden biridir.



Windows ve PC devrimi ile Microsoft, Windows yazılımı nedeniyle bir ev adı haline geldi. Microsoft, çok sayıda yazılım hizmetleri ve ürünleri sunmaktadır.

Microsoft ayrıca kurumsal iş dünyasına girdi ve Oracle ve SAP severler ile rekabet ediyor. Windows, Office ile Oracle, SAP ve Salesforce'un sunduğu gibi kurumsal bir yazılım olan Microsoft Dynamics gibi ürünleri de sunuyor ancak Dynamics başta CRM ve ERP alanlarında.

Washington, Redmond'da bulunuyor. Microsoft, Xbox ve Lumia telefonları gibi donanım sektöründe de yer alıyor ancak bu liste için yalnızca yazılım ve lisanslama işletmelerinin gelirini düşündük.

Bulut platformunu Azure markalı şirketlere de sunuyor. Ayrıca, kurumsal ve yazılım gelirlerine katkıda bulunan İşletmeler için özellikle ofis ve Skype hizmetleri sunmaktadır. Ayrıca geliştirici topluluğunda Visual Studio ve Microsoft SQL Server'ın pazardaki en iyi ürünlerden yıllarca aktif olması çok etkindir. Microsoft, tüm alanlarda hizmet ve ürünler sunmaktadır. Microsoft, Microsoft Danışmanlık hizmetleri de geliştirmiştir. Exchange e-posta hizmeti, Sharepoint belge işbirliği çözümü gibi diğer iş yazılımlarını da sunmaktadır.

Gelir: 63055 Milyon $

Kâr: 8156 Milyon $

1. IBM

IBM, teknolojinin devlerinden biridir ve en büyük BT şirketidir. IBM zamanın testlerini yürüten ve her seferinde kendini yeniden icat eden bir markadır.



Bir zamanlar sadece bir bilgisayar üreticisi olarak görülen IBM artık bir BT hizmetleri devi. IBM, kurumsal BT hizmet işine konsantre olmak için PC işini Lenovo'ya sattı ancak yine de server üretiyor ve satıyor.

IBM, 1911'de TO(CTR) olarak başladı ancak yıllar geçtikçe International Business Machines yani IBM oldu.

IT hizmetleri kapsamında sunduğu hizmetler:

1. İşletme Danışmanlığı

2. Uygulama Geliştirme ve Yenilik

3. İş Analitileri ve Stratejisi

4. Büyük Veri ve Analytics ve daha fazlası

Ayrıca, BFSI, Perakende, Üretim vb. Gibi tüm sektörel sektörlere hizmet sunmaktadır. IBM, kapsamlı hizmetleri ve küresel erişimi sayesinde, dünyanın önde gelen BT hizmet sağlayıcısıdır.

Gelir: 72155 Milyon $

Kâr: 11691 Milyon $

Kaynak

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.