Öğrenci Kariyeri Banner

Dünya Üzerinde En Yüksek Maaşı Veren 5 Ülkeyi Sıraladık!

Dünya Üzerinde En Yüksek Maaşı Veren 5 Ülkeyi Sıraladık!
Merhaba arkadaşlar. Ülkelerin refah düzeyi, gelişmişlikleri kısacası ekonomilerinin durumu çalışanların aldığı maaşlar ortaya çıkınca kendini bir kez daha gösteriyor. OECD (Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü) ülkeleri arasında çocuksuz bekar çalışanlar esas alınarak yapılan bir araştırma, maaşların en yüksek olduğu 5 ülkeyi belirliyor. Bu ortalamaya göre vergiler dışında elde kalan maaş standardı temel alındığında ferah ferah yaşayan ve çalışanların imrendiren maaşlara sahip olduğu ülkeler karşımıza çıkıyor. İşte en çok maaş veren ülkelerin maaş ortalamaları...

1.Amerika Birleşik Devletleri


amerikada-3-ayda-ne-kadar-ingilizce-gelisir

Herkes gibi bizde biliyoruz ki Amerika Birleşik Devletleri dünyanın tartışmasız en güçlü ülkesi. Dünyada ithalatta bir, ihracatta iki numara .Herhangi bir Amerikalının ortalama yıllık geliri 41.355 dolar . Rakam her ne kadar yüksek olsa da Amerika da halen sağlık sistemi büyük bir sorun. Devlet sağlık giderlerini karşılamıyor, aile desteği de yok. Yine de en büyük ABD .

Neyse bu kadar trip yeter şimdi sıradaki ikinci ülkeye geçiyorum...

2. Ülkemiz İse Lüksemburg


topoboi.com-48871

Bank of America, Citibank ve Chase eğer bir ülke olsaydı bu muhtemelen Lüksemburg olurdu. Öyle ya da böyle Lüksemburg’a Avrupa’nın finans merkezi diyebiliriz. Yüzde 37 oranında vergi ödeyen ülke vatandaşlarının ortalama yıllık kazandıkları maaş 38.951 dolar.

3. Ülkemiz İse Norveç


ad

Balıkçılık, madencilik, petrol dendiğinde ilk akla gelen ülkelerden olan Norveç doğal kaynaklarının zenginliği ile en güçlü ülkeler arasında yer alıyor. Ülkedeki sağlık ve eğitim sisteminin kalitesi de çok yüksek. Ortalama yıllık gelir 33,492 dolar ve çalışma süresi haftada 33 saate denk geliyor.

4. İsviçre


1020x501xlucerne_switzerland.jpg.pagespeed.ic.a27IKN663T İsviçre için ideal ülke diyebiliriz. İnsan hakları, yaşam kalitesi, ekonomik büyüme, eğitim derken pek çok konuda İsviçrelilerin çok şanslı olduğunu söylesek yanlış olmaz. İsviçre sanayisi Avrupa’nın en güçlüsü ve sağlık hizmetleri, eczacılık ve müzik ülkedeki güçlü sektörler arasında yer alıyor. Yıllık ortalama gelir 33,491 dolar ve haftalık çalışma süresi 35 saat.

5. Avustralya


australia Özellikle yiyecek, petrol ve çeşitli yan ürünleri ile ilgili ciddi bir ihracatı olan Avustralya’nın refahı çok iyi biliniyor. Genel refah seviyesi olarak 2013′te İsviçre’nin ardından gelen Avustralya’da yıllık ortalama gelir 31,588 dolar ve çalışma süresi sadece 36 saat.

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.