Öğrenci Kariyeri Banner

Dünyanın En İyi 10 İşvereni Açıklandı!

Dünyanın En İyi 10 İşvereni Açıklandı!

Forbes, dünyanın en iyi işverenlerini açıkladı. ABD, İngiltere, Almanya ve diğer ülkelerdeki 800 şirkette 150 binden fazla çalışanla görüşüleren oluşturulan listenin birinci sırasında Samsung yer alıyor. Bu sonuçla birlikte Samsung, Forbes tarafından üst üste 3’üncü kez "Dünyanın En İyi İşvereni" unvanını kazandı. 

Forbes’un düzenlediği anket, katılımcılarından işverenlerini aile üyelerine ve arkadaşlarına tavsiye etme isteklerini derecelendirmeleri ve ayrıca şirketlere ekonomik etki ve imaj, toplumsal cinsiyet eşitliği ve sorumluluğu ile yetenek gelişimi konularında puan vermeleri doğrultusunda oluşturulmuş.

Forbes'a Göre Dünyanın En İyi 10 İşvereni:

1- Samsung Group

2- Microsoft

3- IBM

4- Alphabet 

5- Apple

6- Delta Air Lines

7- Costco Wholesale

8- Adobe

9- Southwest

10- Dell Technologies

Forbes konuyla ilgili açıklamasında şu ifadelere yer veriyor: “Büyük İstifa’nın, yani insanların gönüllü olarak işlerinden ayrıldığı mevcut küresel fenomen, 2021'in başlarında başladıktan sonra hala tüm hızıyla devam ediyor. Çalışanlar artık daha yüksek maaş ve daha iyi sosyal hakların yanı sıra ilerleme fırsatlarına, iş-yaşam dengesine ve amaç odaklı çalışmaya her zamankinden daha fazla değer veriyor”.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.