Öğrenci Kariyeri Banner

Dünyadaki En İlginç Müzeler!

Dünyadaki En İlginç Müzeler!

Sizler için dünyadaki en ilginç müzeleri derledik.

1- Saç Müzesi - Nevşehir 

Nevşehir'in Avanos ilçesinde çanak ustası Galip Körükçü'nün 41 yıl önce Fransız kadın turistin saçından bir tutam alarak atölyesinin duvarına asmasıyla başlamıştır. Atölyeyi ziyarete gelenlerin bir alışkanlık haline getirmiştir. Müze, 1998 yılında Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi. 

2- Deneyler Müzesi - Rusya

Dünyanın ilk genetik deney türleri Rusya'nın St.Petersburg şehrinde bulunan Kunstkamera Müzesinde sergilenmektedir. Rusya'nın ilk müzesi olarak kabul edilen Kunstkamera, Çar Petro tarafından kurulmuştur.
Ruysch'nın 300 yıl önce gerçekleştirdiği genetik deneyler kavanozlarda uzun süredir sergilenmektedir.

3- Kadavra Müzesi - Amsterdam

Polonyalı anatomist Gunther Von Hagens'in insan vücudundan alınan parçalarla oluşturulan bir müzedir. Hagens, sergisini derisi yüzülmüş ve istenen şekil verilmiş kadavraların üzerini çok ince bir silikon vernik tabakasıyla kaplayıp hava ile temasını keserek hazırlanmıştır.

4- Yanmış Yiyecek Müzesi - Amerika

Arp sanatçısı Deborah Henson Conant tarafından 1980'lerin sonlarında kurulan müze ele aldığı konsept bakımından garip olsa da ilgi çekiciliği -görülmüştür. Müzeye giden bazı kişiler beğensede çoğu kişi tarafından beğenilmemiştir.

5- Parazit Müzesi - Tokyo


Tokyo’daki bu müzede parazitlerle ilgili her şey sergilenmektedir. Burada sergilenen parazitlerin hangi organlara ne şekillerde etki ettiği gözler önüne seren grafik temsillere de yer verilmiştir. Parazit araştırmaları yapan bilimsel bir tesiste yer alan müzedir.

 

 

Kaynak


Damla Taşkın

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Damla Taşkın..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.