Öğrenci Kariyeri Banner

Dünyada Tüm Zamanların En Sıcak Günü Yaşandı!

Dünyada Tüm Zamanların En Sıcak Günü Yaşandı!

ABD meteoroloji servisi Çevre Koruma Ulusal Merkezinin (NCEP) verilerine göre, 3 Temmuz'da dünyanın en sıcak günü yaşandı.

Küresel ortalama sıcaklığın 17,01 derece olarak ölçüldüğü 3 Temmuz, dünyada tüm zamanların en sıcak günü olarak kaydedildi. ABD meteoroloji servisi Çevre Koruma Ulusal Merkezinin (NCEP) verilerine göre, dün kaydedilen rekor sıcaklık, Ağustos 2016'da ölçülen 16,9 derecenin üzerine çıktı.

'El Nino' Koşulları Başladı!

İnsan faaliyetleri kaynaklı iklim değişikliğinin yol açtığı aşırı sıcak hava dalgalarının tüm dünyada etkisini gösterdiği günümüzde, 3 Temmuz tüm zamanların en sıcak günü oldu.

Son haftalarda ABD sıcak hava dalgasının etkisinde kalırken, Çin 35 dereceyi aşan sıcaklıkla mücadele ediyor. Hindistan'da etkisini gösteren aşırı sıcaklar nedeniyle 150'nin üzerinde insan hayatını kaybetti.

İran resmi ajansı IRNA, Zehek ve Hirmend kentlerinde sıcaklığın 50 dereceyi bulduğunu açıkladı. Dünya Meteoroloji Örgütü (WMO), bugün El Nino koşullarının başladığını duyurdu.

İspanyolca'da "Küçük Oğlan" anlamına gelen El Nino, ılık suyun Amerika'nın batı kıyısına itilmesi ve bu sebeple kuzey ABD ve Kanada'daki bölgelerin normalden daha kuru ve daha sıcak olmasını ifade ediyor.

El Nino'nun küresel sıcaklık artışını hızlandıracağı bildirilen WMO'nun açıklamasında, dünyanın farklı bölgelerinde hava koşullarının etkileneceği, can güvenliği için erken uyarı sistemlerinin kritik olduğu belirtildi.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.