Öğrenci Kariyeri Banner

Dünyada Görülmesi Gereken Müzeler

Dünyada Görülmesi Gereken Müzeler

Dünya'nın başından beri bir sürü devlet var olmuştur. Her devlet arkasında bir şeyler bırakarak varlığını günümüze belli etmiştir. Bu bıraktıkları şeyler eşya, duvar işçiliği, minyatür olabilir. Aşağıdaki müzelere göz atarak, geçmiş hakkında bilgimiz olabilir. 

1-Metropolitan Sanat Müzesi: 

Dünya'nın en büyük ve en önemli müzelerinden biridir.Müzede eski doğu, Mısır, Yunan ve Roma dönemlerine ait eserler bulunmaktadır. Kalıcı koleksiyonu, on iki küratörlük bölümü arasında bölünmüş iki milyondan fazla eser içerir. 

2-British Museum:

Londra'da yer alan dünyanın en eski ve en büyük müzelerinden biridir. Dünya'nın her yanından getirilen seçkin Antik Çağ yapıtları ve etnografya koleksiyonlarını kapsayan müzedir. Ücretsiz olarak ziyaret edebilirsiniz. 

3-Louvre Müzesi:

Dünya'nın en büyük sanat merkezidir. Mona Lisa tablosu burada bulunmaktadır. Müze koleksiyonda 350 binden fazla eser vardır.

4-Rijksmuseum - Amsterdam:

Amsterdam'daki Museumplein'da yer alan bir Hollanda ulusal müzesidir. Müzede sanat, zanaat ve tarih alanındaki parçalar sergilenir. Müze, Hollanda Altın Çağı'na ait geniş bir tablo koleksiyonuna ve oldukça büyük bir Asya sanatı koleksiyonuna sahiptir. Müzede Jacob van Ruysdael, Frans Hals, Johannes Vermeer, Jan Steen ile Rembrandt'a ve atölyesinde çalışan öğrencilerine ait tablolar bulunur. Müze ayrıca Hollanda'nın en büyük sanat tarihi kütüphanesini de barındırır.

5-İstanbul Arkeoloji Müzeleri:

İstanbul Arkeoloji Müzeleri, çeşitli kültürlere ait bir milyonu aşkın eserle, dünyanın en büyük müzeleri arasındadır. Türkiye'nin müze olarak inşa edilen en eski binasıdır.[2] 19. yüzyılın sonlarında ressam ve müzeci Osman Hamdi Bey tarafından İmparatorluk Müzesi olarak kurulmuştur ve 13 Haziran 1891'de ziyarete açılmıştır.

 Müzeler geçmişe ayna tutarlar. Bizim ülkemizde ve diğer ülkelerde bir sürü görülmeye değer müzeler bulunmaktadır. Tarih hakkında ve o dönemki insanlar hakkında bilgi almak istiyorsanız müzeler en güzel yerlerdendir.  Bu yazımızda en bilinen müzelere yer verildi ancak bunlar dışında birçok müze bulunmaktadır. Kendi yaşadığınız yerdeki müzelere mutlaka gitmenizi öneririm. 

 

Kaynak için tıklayınız


Zeynep  Aydın

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Zeynep Aydın..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.