Öğrenci Kariyeri Banner

Dünyada Bir İlk: İspanya'da 'Bitkilere' Konser

Dünyada Bir İlk: İspanya'da 'Bitkilere' Konser

İspanya’nın Barcelona kentinde bulunan Gran Teatre del Liceu opera binasında geçtiğimiz günlerde benzersiz bir deneyim yaşandı. İspanya'da üç aylık olağanüstü halin sona ermesinin ardından yeniden kültür sanat etkinliklerine başlayan Gran Teatre del Liceu, perdelerini bir konserle yeniden açtı. Bu konseri farklı kılan ise ünlü opera binasının koltuklarını bu kez insanlar yerine bitkilerin doldurmasıydı. 


Pandemi döneminde  doğa ile kurduğu bağlantıdan aldığı ilham ile  bu konseri düzenlemeye karar veren İspanyol sanatçı Eugenio Ampudia, farkındalık yaratmak istedi.
Yapımcı  Ampudia, salgın sebebi ile insanların kendilerini geri plana çektiğini belirterek, “Doğa, onun elinden aldığımız ve şu an bizim boşalttığımız alanlara ilerledi. Empatimizi artırabilir miyiz,lütfen? Haydi sanat ve müzikle başlayalım. Doğayı harika bir konser salonuna davet edelim.” dedi ve  bu sıradışı konseri organize etti. 
Konserden önce herhangi bir performansta gerçekleştirilen ve yapılması gereken bütün ritüeller eksiksiz bir şekilde yerine getirildi.  Mart ayının ortasından beri boş kalan sahnede , yaylı çalgılar dörtlüsü Puccini’nin The Chrysanthemums adlı eserini bu defa 2 bin 292 bitki için  seslendirdi.  Yaklaşık 6 dakika süren konser, opera binasının internet sitesinden yayınlandı ve büyük ilgi topladı.


Yeni dönemine bu şekilde 'merhaba' diyen  Gran Teatre del Liceu opera binası konserin ardından, salondaki bitkileri Pandemi dönemi boyunca özveri ile çalışan sağlık çalışanlarına armağan etti.
Tüm dünya için bir örnek teşkil eden bu konserden bizlerinde kendimize düşen payı alarak normalleşmeye başladığımız şu günlerde yeniden doğaya sırtımızı dönmememiz gerektiğini hatırlamalı ve doğamıza sahip çıkmalıyız.


? Konserin 1 dakikalık özeti 
? Konserin tamamı 

 

Özgün İçerik: Bu içerik ÖğrenciKariyeri yazar ekibinden YAREN ÇAĞLAR tarafından oluşturulmuştur. 


Yaren Çağlar

Endüstri Mühendisliği

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.