Öğrenci Kariyeri Banner

Dünyaca Ünlü Yönetmen Christopher Nolan'ın En İyi Filmleri!

Dünyaca Ünlü Yönetmen Christopher Nolan'ın En İyi Filmleri!

"Oppenheimer" filmiyle ününe ün katan dünyaca ünlü İngiliz yönetmen Christopher Nolan, birbirinde güzel yapımlarıyla sinema dünyasına adını yazdırmayı başardı. 

Variety'den film eleştirmeni Owen Gleiberman ise Nolan'ın en iyi filmlerini bir araya getirdi.

Christopher Nolan'ın En İyi Filmleri!

1. The Dark Knight (IMDB: 9.0)

"Kara Şövalye", halk için büyük bir tehdit oluşturan Joker’in ortaya çıkması ile kaosa dönen Gotham Sokakları’nın yeniden kurtarıcılığını üstlenen Batman’in hikayesini konu ediyor.

2. Akıl Defteri (IMDB: 8.4)

Akıl Defteri, kısa süreli hafıza kaybı olan bir adamın karısını öldürenleri bulma çabasını konu ediyor.

3Oppenheimer (IMDB: 8.8)

Amerikalı fizikçi Julius Robert Oppenheimer'ın hayatına odaklanılan filmde, Julius Robert Oppenheimer’ın, İkinci Dünya Savaşı sırasında atom bombasının geliştirilme sürecindeki rolü gözler önüne seriliyor. 

4. Dunkirk (IMDB: 7.8)

2. Dünya Savaşı'nın kaderini belirleyen olaylardan biri olan Dunkerque Tahliyesi'ni konu edinen filmidir.

5. Prestij (IMDB: 8.5)

"Prestij", birbirini alt etmeye çalışan iki sihirbazın hikayesini anlatıyor. 

6. Batman Başlıyor (IMDB: 8.2)

Yozlaşmış bir şehir zehirli bir tehdit altındayken Bruce Wayne bir grup suikastçıyla anlaşmazlığa düşer. Artık savaş açması gereken tek şey kendi sorunları değildir. 

7. Inception  (IMDB: 8.8)

Dom Cobb, çok yetenekli bir hırsızdır. Uzmanlık alanı, zihnin en savunmasız olduğu rüya görme anında, bilinçaltının derinliklerindeki değerli sırları çekip çıkarmak ve onları çalmaktır.

8. Insomnia (IMDB: 7.2)

Genç bir kadının esrarengiz bir şekilde öldürülmesinin ardından küçük Alaska kenti türlü haberlerle çalkalanmaktadır. Bu cinayetin ardında yatan gizemi çözmek için göreve getirilen Will Dormer ve Hap Eckhart isimli iki dedektif, Los Angeles'tan Alaska'ya doğru yolculuğa çıkarlar.

9. Kara Şövalye Yükseliyor (IMDB: 8.4)

"Kara Şövalye Yükseliyor"da terörist lider Bane'nin yaptığı gizli planları durdurmaya bu sefer ne Bruce Wayne'nin ne de Batman'in gücü yeter. Kedikadın Selina Kyle'ı da kendi safına çeken Bane, Gotham kentini ve halkını tehditle karşı karşıya bırakacaktır. Ne yerel kuvvetler, ne kahraman Jim Gordon ne de ordu olacakların önüne geçemez. Batman ilk kez kendisinden daha güçlü bir rakibe karşı mücadele verecektir.

10. Yıldızlararası (IMDB: 8.7)

Yıldızlararası'nda, teknik bilgisi ve becerisi yüksek olan Cooper, geniş mısır tarlalarında çiftçilik yaparak geçinmektedir; amacı iki çocuğuna güvenli bir hayat sunmaktır. Geçmişte bıraktığı bilim insanı kariyerini özleyen Cooper'un karşısına bir gün beklenmedik bir teklif çıkar ve ailesinin, dahası insanlığın güvenliği için zorlu bir karar alması gerekir.

11. Tenet (IMDB: 7.3)

"Tenet", dünyayı büyük bir tehlikeden kurtarmak için savaşan bir kahramanın hikayesini konu ediyor.

12. Takip (IMDB: 7.5)

Yeni romanı için aradığı ilhamı bir türlü bulamamış genç yazar, sokaklarda dolaşıp insanların peşinde dolanmakta, kendine esin kaynağı aramaktadır.

 

Kaynak

 

 

 

 


Kardelen Özen

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Kardelen Özen..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.